fbpx
Nieuws

Zondag 2 en het gelijk van Frank

Na acht maanden kon ik vandaag weer eens een wedstrijd van onze Zondag 2 live gaan kijken. Hoewel ik bij mijn vertrek uit het verre Haarlemmerliede eerst nog even mijn autoruiten moest schoonkrabben, lachte de zon, eenmaal in de bewoonde wereld  aangekomen, mij ruimschoots toe. Een plek vóór de kantine was geen optie omdat ik dan precies tegen onze aardverwarmer in keek. Samen met mijn mede analist zocht ik de zijkant op. Vanaf die plek zagen wij een tegenstander met een bekend tenue uit Amsterdam. “De Meer”. Dat was de koploper en Zwanenburg dus de onderste. Je zou denken dat de nummer 1 wel even over Zwanenburg heen zou lopen. Maar ons tweede verzette zich vanaf de aftrap met hand en tand en gaf weinig weg. Voor zover De Meer tot een doelpoging kwam stond keeper Ryan Bender zijn mannetje. Helaas werd hij in de 17e minuut toch een keer verschalkt en was de 0 – 1 een feit. Zwanenburg gaf niet op en bleef er hard voor werken. Af en toe waren er leuke combinaties te zien maar een goed vervolg bleef uit. Kansloos? Nee, er waren vóór rust twee goede mogelijkheden om gelijk te maken. Eén daarvan was meer dan een goede mogelijkheid. Het was gewoon een 100% kans toen Tom de Waal ineens vrij door het midden alleen op de keeper af kon gaan. Die bleef op de doellijn staan en de hoek was voor het uitzoeken. Een slap rollertje recht op de keeper af was het vervolg en zijn vader trok de haren uit zijn hoofd. Maar slechts 0 – 1 achter bij rust was niet verkeerd tegen de koploper.

Na de thee probeerde De Meer het verschil te maken. Maar dat bleef uit. Hoewel het tweede de verkeerde kant op speelde, namelijk van de kantine af in plaats van er naar toe, drong het team van Mark von Mauw meer aan dan hun tegenstander. Ronald, mijn mede analist, vond dat er sprake was van onderschatting door De Meer. Maar als je hard werkt kan de bal zomaar ineens goed vallen en dat gebeurde in de 61e minuut. Frank wist al hortend en stotend een pass op hem onder controle te krijgen en mee richting het doel te krijgen. De keeper dook voor hem op maar uit de kluts stond hij plots, met de bal aan zijn voet, voor een verlaten doel. Al ras lichte het scorebord op: GOAL en 1 – 1. Jammer genoeg kon de Zwanenburg aanhang en de spelers er niet lang van genieten. De Meer drong even aan en een voorzet kwam net voorbij de tweede paal bij een speler van hen terecht. Die nam met rechts aan en schoot daarna in de 67e minuut al vallend met links binnen: 1 – 2.  Inclusief blessuretijd resteerde er nog 25 minuten speeltijd. De Meer hoefde niet meer en Zwanenburg kon niet meer. Lichtpuntje was nog even dat Zakaria El Johari voor het eerst dit seizoen nog even 10 minuten zijn opwachting kon maken, maar daar bleef het bij.

Het commentaar van ene Frank op een eerder stukje van mij over het tweede was deels terecht. Er is keihard voor geknokt vandaag. Het tweede werd door de koploper niet weg gespeeld. Het verschil was zelfs minimaal. Er was nu geen scheids die ons een oor aan naaide. Maar toch blijft het tweede ondertussen nog steeds puntloos. Misschien heb ik (gebrek aan kwaliteit) ook wel een beetje gelijk.  

Over de schrijver

Arie Keuning

Reageer

Klik hier om te reageren

Aanmelden lid

Sponsor

Aanmelden nieuwsbrief

Aankomende evenementen

Aankomende evenementen

Archieven