Zwanenburg – VSV…… Zwanenburg overeind in zinderende wedstrijd.

Na de overwinning op RCZ van vorige week, volgde er vandaag een wedstrijd “om des keizers baard” of een wedstrijd die voorlopig bepalend kon zijn voor meedoen of afhaken. De tegenstandere was VSV en de uitwedstrijd ging jammer genoeg  ongelukkig verloren door een discutabele strafschop. Vandaag was er dus wat te halen en ook rehabilitatie.

De voorbereiding was even wat minder dan we zouden willen. Niels Oostwouder en Zakaria El Johari waren beide niet fit. Niels kon helemaal niet spelen en Zakaria niet meer dan een half uur. Op de bank verder Kevin Verhoeve en Robin Poelsma. Helaas beide ook niet echt fit en alleen inzetbaar in uiterste nood. Dus hoe nu verder…. Simpel, alleskunner Steijn Blankennagel in de spits en Mitch Snijders er op het middenveld bij. De verdediging was ongewijzigd.

Na een goede start van de spelers van de JO 9-2 die tactisch en beheerst de keeper van VSV het nakijken gaven, begon Zwanenburg de wedstrijd. De start was niet verkeerd. Zwanenburg begon scherp en alert. De tegenstander werd regelmatig vastgezet en hier en daar kwamen er kansjes. Maar VSV wist daar vrij snel onderuit te voetballen en de snelheid ging uit het spel van Zwanenburg. Toch blijft de wedstrijd op en neer gaan en zijn er aan beide kanten kansjes. Aan Zwanenburg kant zijn vooral Nigel Zwarts en Steijn Blankennagel enkele keren gevaarlijk, maar vooral het Zwanenburgse middenveld met Rody Bottelier, Tom van Moorsel en Mitsch Snijders verzet bergen werk. In de 33e minuut krijgt VSV een levensgrote kans en is het René Jonker die zeer doeltreffends de bal voor de voeten van de VSV spits weet weg te plukken. Daarna is er kort na deze gtote kans een opstootje waarbij een speler van VSV zijn rust verliest en een fysieke reactie geeft die niet juist was. Vervolg….een rode kaart voor de verdediger en een overtal situatie voor Zwanenburg. Of dat altijd in het voordeel is, is pas na afloop te zeggen. De tegenpartij is er wel een beetje van slag van. Direct is er een wissel en voor rust is VSV echt de weg kwijt en krijgt Zwanenburg een 200 % kans uit een mooie actie waaruit een speler van Zwanenburg de bal op de doellijn nog weet naast te koppen… Maar de thuisploeg heeft wel weer het spel in handen en de bezoekers weten niet wat men moet doen.

Na de rust gaat Zwanenburg verder op deze weg. Maar de peptalk van de VSV trainer heeft ook zijn werk gedaan en ook de tegenpartij zet weer aan. Het wordt een zinderende en spannende tweede helft met pittig voetbal. Maar ten allen tijde blijft het sportief en de scheidsrechter heeft goed zicht op het meeste en zorgt voor een stabiele wedstrijd. Opnieuw gaat het spel op en neer en zijn er gevaarlijke situaties. Jammer is het als Steijn Blankennagel  na 60 minuten een gele kaart krijgt en op scherp komt te staan. Een wissel is begrijpelijk en tegelijk jammer, omdat het spel van Steijn altijd gevaar en energie oplevert. Maar het risico op rood is ook aanwezig en dus is de wissel terecht. In het veld komt dan de matchwinner van de vorige wedstrijd, Zakaria El Johari. Zou het weer kunnen gebeuren. Zwanenburg is niet bang voor de tegenstander en met name  Roy von Mauw en Jurrian te Hoonte spelen een puike partij.  Maar ook Jordy Vierbergen en Camiel Kesbeke laten zich relmatig zien en daarachter is er de organisator en regelneef in de goal. Ook VSV wisselt na 65 minuten volop en de hele voorhoede wordt vervangen. Dat is op  twee manieren uit te leggen. Nieuw en fris bloed voorin en dus meer gevaar of VSV weet het niet meer en de voorhoede is door Zwanenburg uit de wedstrijd gespeeld.

De wedstrijd blijft spannend en het spel golft op en neer, maar in de 75e min is het raak. Zwanenburg weet weer gevaar te stichten en na een afgeslagen aanval, weet Zakaria El Johari van buiten de 16 m van VSV een verdekt schot te plaatsen, wat met een boog doel treft. Eindelijk de beloning voor het harde werken en een 1-0 voorsprong en weer Zakaria die zo wel heel belangrijk gaat worden. Hoe verder.. supersub of toch basis??? Daarna is de wedstrijd nog niet gelopen en geeft VSV zeker niet op. Het blijft spannend en er is druk aan beide kanten. Het moet wel gezegd worden dat Zwanenburg door de druk van VSV de betere kansen krijgt. Maar in de stand verandert niets en dus kan het zomaar fout gaan. Gtote kansen voor een tweede goal zijn er voor opnieuw Zakaria El Johari. Ook Nigel Zwarts weet kort voor tijd nog een prachtige curve net over het doel van VSV te plaatsen. Het blijft echter 1-0 en als de goed leidende scheidsrechter voor het laatst fluit, is de overwinning voor Zwanenburg.

Over en klaar en weer blijven kijken naar boven……hoe gaat het verder???????

Man of the Match:

Vandaag was het lastig om te bepalen wie man of the match moest worden. De rapporteur van het Haarlems Dagblad koos voor de wervelwind op de linkervleugel “Nigel Zwarts”. Dat is goed te begrijpen en een beloning voor het regelmatig betoverende spel van Nigel. Ook bleek onze keeper hoog op zijn lijstje te staan. Ook hier kunnen we ons in vinden, omdat de organisatie verdedigend erg goed staat dit jaar en het aantal çlean sheets” of wedstrijden zonder een tegengoals nu op 5 staat en het gemiddeld aantal tegengoals op 1 per wedstrijd. Natuurlijk is dat ook het werk van aanvoerder Jordy Vierbergen die ook bij de rapporteur op het lijstje stond.

Toch kiezen we zelf deze zondag voor een aantal andere mannen met 3 punten. Uiteraard is de eerste die we noemen onze maker van de winnende goal. Zakaria El Johari wist wederom de winnende te maken en zijn verzoek om 3 punten gaat nu weer worden ingewilligd. De andere winnaars zijn De verdedigers Roy von Mauw en Jurrian te Hoonte. Beide waren vandaag superieur en iedereen de baas. Daarnaast nog twee middenvelders die de wedstrijd bleven bepalen. Ten eerste Rody Bottelier die veel wist te onderscheppen en onderbreken en ten slotte Tom van Moorsel. Overal aanwezig en continue zowel verdedigend en aanvallend aanwezig. Maar eind goed en helemaal terecht verdient Nigel Zwarts de bon.

.1 (3 punten)   – Zakaria El Johari !!!!  Roy von Mauw, Jurrian te Hoonte, Rody Bottelier, Tom