Zaterdag 1 schiet niet op

Voor de Zaterdag 1 ging het spel vanaf vandaag weer op de wagen. LVV Footbal Factory uit Leiden, met voornamelijk studenten, kwam op bezoek. Een aantal spelers sprak alleen Engels. Optisch begonnen de bezoekers met een veldoverwicht maar vooralsnog hoefde keeper Paul niet in actie te komen. Koud kreeg hij het niet want alle ver naast en hoog over ballen haalde hij zelf op. Het spel van Zwanenburg oogde rommelig en was veelal op zijn Engels. Lange halen en snel thuis. Maar als het over de vleugels ging leverde dat zo af en toe een kansje op. Na 12 minuten spelen kreeg Joshua rechts van het doel de bal aangespeeld. Na een goede controle over het speeltuig deed hij met een diagonale schuiver een doelpoging. Via de binnenkant van de paal vond hij het net: 1 – 0. Keeper Paul bleef verlost van Leidsch geschut terwijl Zwanenburg zo af en toe een mogelijkheid kreeg tot scoren. Het bleef echter tot aan de rust bij die ene goal.

De bezoekers trokken meteen na de hervatting weer enthousiast ten strijde maar net als in de eerste helft bleef het bij veel gespin maar weinig wol. Er werd aan beide kanten in de tweede helft volop gewisseld, tot 10 minuten vóór tijd aan toe. Maar het waren de twee vleugelspelers van Zwanenburg die het thuispubliek weer eens lieten juichen. In de 74e minuut stoomde Joshua over rechts op, keek, zette voor en Daimy ronde fraai met buitenkant links af: 2 – 0. Het leek gedaan. The Factory gaf het echter nog niet op ook al waren hun aanvalspogingen gespeend van elke creativiteit en gevaar.  Het zorgde wel voor druk op de Zwanenburg veste alwaar het af en toe alle hens aan dek was. Zo af en toe kwam er een bal die naar voren gerost werd, bij toeval goed terecht. Zo kon er gesproken worden van een counter. Daardoor ontstonden er heuse kansen om de wedstrijd in het slot te gooien maar soms nonchalance, te haastig schieten, pech en de goede keeper voorkwamen dat. Zelfs toen Daimey over links door brak en een puike voorzet afleverde lukte dat niet. Raymond naam de voorzet in één tijd op zijn pantoffel maar zijn inzet ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. De tijd verstreek en de leidsman begon op zijn klok te kijken. The Factory werd steeds wanhopiger maar bleef aandringen. Op slag van tijd probeerde een van hun spelers dwars door 3 Zwanenburg verdedigers te lopen maar kwam op de rand 16 ten val. Was het een overtreding? Volgens de scheidsrechter wel en nog over de streep ook volgens hem. Een penalty was het gevolg. Het leverde voor the Factrory  de eerste open kans op. Bij het eerste schot op doel dook Paul de verkeerde kant op: 2 – 1. Niets aan de hand met nog een paar minuten te gaan. De Leidsche studenten drongen nog meer aan en Zwanenburg kreeg in de counter binnen twee minuten drie uitgelezen mogelijkheden om de drie punten alsnog zeker te stellen. Maar toen Joshua leek door te breken werd zijn rush abrupt onderbroken door een uitgestoken been. Het bleef bij geel. Joshua gaf weer een voorzet op Daimey. Die omspeelde de keeper maar raakte daarna de aluminium staander. De extra tijd liep al een paar minuten en het was wachten op het eindsignaal van de steeds op zijn klok kijkende scheids. Op 20 meter van het doel kregen de Leidsche studenten nog een vrije trap. De penaltykiller eiste de bal op. Zijn inzet verdween over de muur in de korte bovenhoek: 2 – 2. Het was de tweede doelgerichte actie van the Factory. Beide malen was Paul kansloos. Er volgde nog één kans voor Zwanenburg maar daar bleef het dan ook bij. Een 5 – 0 overwinning had vanmiddag niet misstaan maar een puntendeling is de realiteit en daar schiet de Zaterdag 1 niets mee op.