fbpx
Nieuws

De Vooruitblik 12… Een zonnige zondag?

Vooruitblik

Vorige week zondag was het in alle opzichten een goede dag voor Zwanenburg en de supporters. Na  de heerlijke overwinning op RCH werd er tegen ZSGOWMS goed gevoetbald en de vele Zwanenburg supporters zagen een leuke wedstrijd met een lekkere temperatuur en een heerlijk zonnetje.

Deze zondag weer eens 2 wedstrijden die uit het programma waren gehaald en VSV met een vrije dag. Wel in de uitslagen twee verrassende uitslagen. Swift komt thuis tegen Purmerend niet verder dan een gelijkspel en dat geldt ook voor Alliance. Op bezoek bij Aalsmeer punten verliezen is niet goed voor het moraal. Dit maakt de ranglijst onderin wel steeds spannender.  Eigenlijk kan een ploeg zomaar van plek 6 naar beneden vallen, want het verschil tussennummer 6 Alliance’22 en nummer 13 Aalsmeer is maar 6 punten of 2 overwinningen. Zwanenburg staat nu samen met RKDES op 11 punten en bezet plek 9. Aalsmeer begint als rode lantaarn drager wel punten te sprokkelen en het is dus geen gelopen race meer dat deze ploeg de gedoodverfde degradant is.    

Alle uitslagen waren:

RKDES – RCH afg

Spaarnwoude – Ilpendam afg.

Sp. Martinus – Nieuw West 7-0

Swift – Purmerend 2-2

ZSGOWMS – Zwanenburg 2-1

Aalsmeer – Alliance’22 1-1

Aanstaande zondag is er in speelronde 14  een vol programma met een vrije zondag voor Sporting Martinus. Ons eigen mannen spelen thuis en de bezoekende club is RKDES.

Dit is de eerste wedstrijd van het tweede deel van de competitie. RKDES hebben wij al ontmoet en helaas ging het in Kudelstaart toen niet zo goed. Laten we hopen op een opstelling met Jordy Vierbergen in een vrije rol achterin en de tandem Martijn Degeling en Steijn Blankenagel als aanjagers op het middenveld. Dan rekenen we met elkaar op een kleien zege en de drie punten. Beide ploegen staan met 11 punten gelijk op de ranglijst en het zou heel fijn zijn als Zwanenburg een beetje los gaat komen uit de staart van de ranglijst.

Het complete programma voor speelronde 14 en de voorspelling is:

Ilpendam – Swift -2

Purmerend – Aalsmeer – 1

RCH – ZSGOWMS -2

Zwanenburg – RKDES -1

Alliance’22 – Spaarnwoude -3

Nieuw West – VSV -2

Zwanenburg speelt aanstaande zondag 20 maart thuis aan de Populierenlaan. De wedstrijd begint om 14.00 en staat onder leiding van scheidsrechter Jordy Wals. De pupil van de week is Suus van Breugel en zij speelt in de JO-10-3. Wij wensen haar een leuke zondagmiddag en natuurlijk rekenen wij er wel op dat zij de mannen van Zwanenburg geluk gaat brengen.    

We hopen op veel publiek.

Over de schrijver

Evert Jonker

Reageer

Klik hier om te reageren

Aanmelden lid

Sponsor

Aanmelden nieuwsbrief

Aankomende evenementen

Aankomende evenementen

Archieven