fbpx
vv Zwanenburg 1

Finale Mid West Cup….een tweede plek

Finale Mid West Cup …..een tweede plek

Een woord vooraf

Een finale spelen blijft een zeer aantrekkelijk cadeautje. Natuurlijk is het bij aanvang al duidelijk dat tegenstander HBC een lastige hindernis is. In de laatste twee seizoenen wist Zwanenburg geen enkel punt te veroveren in de wedstrijden voor de competitie.  En de laatste wedstrijd is nog maar heel kort geleden. Geen eenvoudige opgave dus. Maar na de uitglijder van afgelopen zondag, werd er dinsdag fel getraind en was er toch wel vertrouwen om er een goede wedstrijd van te maken en om met elkaar te genieten en een fijne middag te hebben.

Op het terrein van Spaarnwoude was de ambiance goed. Er was duidelijk werk van gemaakt en er ontstond echt een cupsfeer bij het begin van de wedstrijd. Een goede organisatie en een mooie opkomst van de ploegen en arbitrage vanuit de organisatie. Dus geen eigen grensrechter voordelen op deze namiddag op  Hemelvaartdag .

De ploeg uit Heemstede was compleet. Helaas was aan Zwanenburg kant onze vaste rechtsback, Jurrian te Hoonte, niet in staat om te spelen. In zijn plaats was nu Camiel Kesbeke opgesteld en hij speel de een prima wedstrijd.

Helft 1:

De wedstrijd begon eigenlijk rustig. Beide ploegen wilden eerst verkennen, wat de speelwijze of tactiek van de tegenpartij was en dus keek men een beetje de kat uit de boom. Maar tegenstander HBC had toch vanaf het begin al meer het spel in handen. Maar gelijk aan de laatste thuiswedstrijd was Zwanenburg ook nu weer brutaal. Tim Hollander kwam met een goede actie op rechts in de positie om de  bal voor te trekken en helaas kwam uitblinker Jordy Vierbergen net niet hoog genoeg om zijn hoofd tegen de bal te zetten. Ook waren er nog meer kansen op een openingstreffer. Eerst was het Nick de Graaf die er vandoor ging en daarna kwam Tim Hollander nog in een positie om gevaarlijk te worden, terwijl ook de goed spelende Camiel Kesbeke nog een keer in staat was om een schot richting doel te plaatsen.. Maar een doelpunt leverde het niet op en de verdediging van Zwanenburg moest alle zeilen bij zetten om de nul te houden. Dit lukte een dik kwartier. Toen sloeg HBC in korte tijd tot twee keer toe. Eerst was er een voorzet van de zijkant waar René Jonker niet goed op reageerde en de bal niet voldoende kon verwerken. De vrije bal kwam bij spits Luke Vahle van HBC en die wist dit presentje wel te benutten. 0-1. Kort daarna is het al 0-2 als de verdediging uit elkaar  wordt gespeeld en Steve Olfers bij de tweede paal de bal weet binnen te duwen. Aan deze goal zat duidelijk een geur van buitenspel. Maar met onpartijdige leiding, moet je bij twijfel toch de arbitrage het voordeel van de twijfel geven en het gewoon accepteren. Zo was het dus na 21 minuten 0-2 en dan weet je even niet hoe het verder zal gaan. Maar Zwanenburg knokte zich weer terug in de wedstrijd en opnieuw komen er kansjes, waarbij Nick de Graaf, Rick van Veen en Tim Hollander betrokken zijn. Het ruikt naar meer en dat gaat ook gebeuren. In de 37e min. ziet Nick de Graaf opnieuw kans om zijn tegenstander zijn hielen te laten zien en de rechtsback weet Nick alleen tegen te houden door een overtreding te maken.  De bal ligt net buiten het strafschopgebied van HBC en dit is een heerlijk plekje voor Jordy Vierbergen. Hij neemt de vrije trap scherp en bij het doel weet Rick van Veen de bal nog een kleine verandering mee te geven, waardoor de keeper gepasseerd wordt.  Het is dan 1-2. Er is weer geloof en kort voor rust komt er nog een geweldige kans voor Zwanenburg om de 2-2 te maken, maar Tim Hollander weet de kans niet te benutten en het blijkt ook nog eens buitenspel. Zo gaan we rusten met een kleine achterstand. Natuurlijk HBC is  de sterkere ploeg, maar een verrassing zit in een klein hoekje en dus is niets nog onmogelijk.    

Helft 2:

De tweede helft wisselt het technisch duo van Zwanenburg laatste man Robin Poelsma in voor controleur Davy Buijs. Hierdoor gaat Jordy Vierbergen als laatste man spelen en zal Mark Mul centraler spelen. Dit levert eigenlijk een veldoverwicht op voor onze boys. Het is duidelijk dat de ploeg zich nog niet gewonnen geeft.  Opnieuw ontstaan er kleine kansen voor onze spitsen. Maar ook de tegenstander komt regelmatig de Zwanenburg verdediging pijn doen. Doelpunten komen er echter vooralsnog niet. Wel wordt er aan Zwanenburg kant een aantal keren gewisseld om zo iedereen aan speeltijd te laten komen. Dit is ook bij HBC het geval en dit maakt het geheel er niet beter op. Uiteindelijk weet HBC een kwartier voor tijd de wedstrijd definitief te beslissen. Een vloeiende actie brengt de spelbepaler van HBC, Wouter de Bruijn, vrij voor onze keeper en die weet hij te passeren  en dan is het 1-3. Vlak voor tijd krijgt Patrick Selvi nog een superkans, maar helaas gaat de bal via de lat over. Dan is het over en moet Zwanenburg zich gewonnen geven en gaan de mannen uit Heemstede ook met deze prijs naar huis.

De nababbel

Na een heerlijk cupseizoen sluit Zwanenburg deze serie af met een goede wedstrijd. De ploeg kan terugzien op een prima wedstrijd met een goede tactiek. Nu volgt nog de nacompetitie. We beginnen op 2e pinksterdag met een thuiswedstrijd tegen een ploeg uit de regio Utrecht. Dit is een 4e klasser, DWSV,  die het goed heeft gedaan en een aanval heeft die met scherp schiet. Het zal dus best een “hete”wedstrijd worden. Wat er daarna gaat gebeuren, gaan we nog maar niet bespreken.

Als er gewonnen wordt op 10 juni moet er in ieder geval nog een wedstrijd worden gespeeld op 16 juni.

Maar door de vele veranderingen in de zondagcompetities en de overgang van veel verenigingen naar het zaterdagvoetbal kan er nog een herkansing komen als we verliezen. Dat is echter nu nog niet bekend en dus is het voorlopig eerst maar uitkijken naar 10 juni.

Man of the Match

Alhoewel de wedstrijden voor de Mid West Cup en de KNVB beker niet worden meegenomen in het totaal overzicht voor de speler van het jaar, zijn er in deze finale aan Zwanenburg toch enkele spelers die genoemd moeten worden. Dit zijn de volgende spelers. Jordy Vierbergen speelde op twee plaatsen. In de eerste helft op het middenveld en als hangende spits of 9,5 en de tweede helft als laatste man.

Beide posities vulde hij goed in en tevens was hij zeer betrokken bij het doelpunt. Zijn vrije trap was scherp en daar kon Rick van Veen zijn schoen nog tegenaan zetten. De andere spelers zullen ook wel begrijpelijk zijn. Op plaats 2 deze keer Nigel Ciebrant. Hij had het heel moeilijk tegen de spits van HBC, Luke Vahle, maar bleef de situatie steeds aardig de baas. Alleen bij de eerste goal, kon de spits toeslaan. De mannen op plek  3 worden genoemd vanwege hun goede wedstrijd. Nick de Graaf was opnieuw een ware plaag voor zijn tegenstander. De rechtsback van HBC werd in de rust gewisseld en dus speelde Nick hem uit de wedstrijd. Camiel Kesbeke mocht of moest de plek van de geblesseerde Jurrian te Hoonte innemen. Dat deed hij met overtuiging en ook hij kan dus terugzien op een prima wedstrijd.

De andere spelers verdienen een eervolle vermelding en deden hun best, met hier en daar een kleine misrekening.

        1                                     –  Jordy Vierbergen

        2                                     –  Nigel Ciebrant

        3                                     –  Nick de Graaf en Camiel Kesbeke

Score verloop    Zwanenburg – HBC  1-3 (ruststand 1-2)

17e min                0-1         HBC                       – Luke Vahle

21e min                0-2         HBC                       – Steve Olfers

37e min                1-2         Zwanenburg      – Jordy Vierbergen of Rick van Veen     

Rust

76e min                1-3         HBC                       – Wouter de Bruijn     

Opstelling

René Jonker(21), Camiel Kesbeke(2) (75e min Iggy Stolwijk), Nigel Ciebrant(3), Robin Poelsma (4 )) 46e min Davy Buijs (14),  Roy von Mauw (5)(70e min Ian Ruigrok 16)- (6), Justin Schouten (6 ) (60e min Patrick Selvi 12)  Jordy Vierbergen (10)  Mark Mul (8)- Tim Hollander (7), Rick van Veen (9)(60e min Joshua von Mauw 15), Nick de Graaf(11)

Reserves:  Jack Buijs (1),  Patrick Selvi (12), Iggy Stolwijk (13), Davy Buijs (14),  Joshua von Mauw (15), Ian Ruigrok (16)

Over de schrijver

Evert Jonker

Reageer

Klik hier om te reageren

Aanmelden lid

Sponsor

Aanmelden nieuwsbrief

Aankomende evenementen

Aankomende evenementen

Archieven