vv Zwanenburg 1

Zwanenburg op koers

René Jonker (21), Robin Poelsma(2),Nigel Ciebrant (3) Mitch Snijders (4)) Ian Ruigrok(5) ( 80e min Iggy Stolwijk 14)- Davy Buijs(6), Justin Schouten (10)) Mark Mul (8)- Joshua von Mauw (7) )(85e min Patrick Selvi 16,)Rick van Veen (9)(26e min Nick de Graaf 15), Tim Hollander (12),

Reserves: Jack Buijs (1), Kevin Verhoeve (11),),Said Sakhsoukh (13),Iggy Stolwijk (14), Nick de Graaf (15) Patrick Selvi (16)

Zondag 10 juni zal een gedenkwaardige dag worden, want na de twee gelijke spelen in de wedstrijden tegen NFC werd het nu een wedstrijd met een winnaar. Op het veld van RAP op sportpark het Loopveld bij de Amstel, mocht de brigade van Mehmet Simsek vandaag op neutraal terrein aantreden tegen de ploeg van Ruud Visser. Vorige week was de complete technische staf van NFC komen kijken naar de verrichtingen van Zwanenburg . Helaas heeft dat niet mogen helpen, want er was een hoofdrol voor de twee spelers die door NFC het meest werden gevreesd. Maar daarnaast speelde de mannen van Mehmet Simsek collectief zo sterk en gemotiveerd dat NFC nooit de winst had kunnen boeken. Op het veld van RAP werd de wedstrijd gespeeld, omdat NFC een groot rugbytoernooi had, wat alle ruimte in beslag nam. Dat maakte het waarschijnlijk niet makkelijker voor Zwanenburg, daar de ondergrond gras was en dat zou dus in het voordeel van NFC moeten zijn. Dat was echter niet het geval. De Zwanenburgers moesten kort voor de aftrap nog een wissel toepassen ,omdat Kevin Verhoeve niet helemaal fit uit de warming up kwam. Voor hem kwam Tim Hollander in de plaats.

De wedstrijd begon met een periode van aftasten van beide ploegen. NFC krijgt de eerste kleine kansjes, maar dat levert niets op. Beide ploegen hanteren veel de lange bal en er is een soort schaakspel op het middenveld. Toch lijkt het wel of Zwanenburg de tegenstander een beetje in slaapt speelt. Kansen komen er voor de rood-blauwen en het is jammer dat de KNVB grensrechter er steeds buitenspel in ziet. Ook moet de aanvallers van Zwanenburg het nodige fysieke geweld incasseren. In de 26e min is er een vrije trap van Mitch Snijders op 30 meter van de goal en bij de actie die er op volgt, voor de goal, raakt Rick van Veen helaas wederom geblesseerd en moet afhaken. Zijn vervanger is verrassend, de jonge Nick de Graaf. Die gaat hangend op links spelen en Tim Hollander neemt de plek in de spits in en krijgt het niet makkelijker. Ook Joshua von Mauw heeft een geduchte tegenstander in de sterke linksback, maar zal uiteindelijk toch de winnaar worden. Zwanenburg gaat rustig en overtuigend verder en geeft eigenlijk weinig weg . De verdediging staat als een huis en ook het middenveld speelt geweldig met “veldheer” Mark Mul als grote man. Na een aantal speldenprikken door de verdediging van NFC, komt er in de 36e minuut een vrije trap. Men heeft Tim Hollander alleen maar kunnen stoppen door vasthouden en opnieuw is Mitch Snijders aan de beurt voor de vrije trap. Wij weten dat Mitch Snijders zo’n buitenkansje wel kan benutten en dat is ook vandaag het geval. De bal ploft wegdraaiend, halfhoog in de linkerhoek voor ons en voor de keeper hoek rechts. 0-1 en dat op slag van rust. Een scenario om van te dromen en ook de eerste keer dat wij dit seizoen de eerste goal maken in een ontmoeting tussen deze ploegen……. Zou het ???

Na een heerlijke versnapering, gaan we vol goede moed weer richting het veld.

Het lijkt wel of er meer publiek is gekomen voor de 2e helft en daar zal men geen spijt van krijgen als neutrale toeschouwer of “Zwanenburgwatcher. “ Onze mannen gaan rustig verder en buiten een ongelukkige botsing tussen een verdediger en onze keeper, waarbij er even een beetje gevaar is, komt Zwanenburg niet echt meer in de problemen. Nick de Graaf wordt steeds dreigender en ook Joshua von Mauw en Tim Hollander blijven loeren op kansen . Die komen er steeds meer en dat resulteert in de 53e minuut in een doelpunt van Nick de Graaf op aangeven van Mark Mul. 0-2 en nu moet NFC alle zeilen bij zetten . De goed leidende scheidsrechter zorgt voor rust en orde en geeft geel waar het nodig is. Aan onze kant is er o.a. geel voor Nick de Graaf(1e helft) en Ian Ruigrok. Maar aan NFC kant is het alle hens aan dek en dat maakt dat naar een kwartier in de 2e helft NFC met 10 man komt te staan, omdat een van de mannen van NFC zijn 2e gele kaart krijgt en dus rood. Daarna moet het dus gedaan zijn, al kan een ploeg met 10 man het soms de tegenstander nog knap lastig maken. Dat is deze keer niet het geval. Het lijkt er zelf op dat NFC zich gewonnen geeft. Zwanenburg wordt steeds gevaarlijker en de kansen zijn legio. Maar het genadeschot valt pas in de 78e min als Joshua von Mauw zijn duel met de sterke linksback op punten wint en de 0-3 op het bord brengt. In de 83e minuut volgt de knock-out van Joshua von Mauw door een prachtige combinatie met Mark Mul en Tim Hollander rustig af te ronden. Dan is het 0-4 en is de zege definitief binnen en de finale ronde van de nacompetitie bereikt. Wat een heerlijke wedstrijd en sportief tot het eind. NFC is een faire verliezer en de 3e wedstrijd is er dan eindelijk een winnaar. Volgende week de thuiswedstrijd tegen IVV. Deze ploeg versloeg het lastige DSS. We zijn dus gewaarschuwd en daarnaast is het ook een ploeg waar de herinnering niet prettig over is, omdat we bij de degradatie uit de 3e klasse in de uitwedstrijd in Landsmeer, uiteindelijk de genadeklap kregen. Maar dat is verleden tijd. Onze ploeg is goed in vorm en het wordt een gezellige middag volgende week zondag aan de Populierenlaan. Komt allen en geniet mee.

De punten voor de man of the match zijn deze week voor Mark Mul. NFC was bang voor hem en de grote dreiging maakte hij vanmiddag compleet waar, door met overtuiging zijn stempel op de wedstrijd te drukken. De punten voor plek 2 zijn voor de 2e angstgegner van NFC, Joshua von Mauw, producent van 2 doelpunten die NFC de genade klap gaf, de laatste man en de maker van het eerste doelpunt Mitch Snijders en de maker van doelpunt 2 en geweldig spelende Nick de Graaf . Maar de inzet van de andere spelers mag ook niet onbeloond blijven. En dus is er voor iedereen een beloning. Mannen ga zo door en neem ook stap 3, zodat de 3e klasse echt werkelijkheid gaat worden.