Zondag 2 nog niet beslist

Hoe het kan weet niemand, maar in deze beslissende fase van de competitie speelt DIOS 2 zijn 20e wedstrijd pas op dinsdagavond, terwijl de rest gewoon vandaag aan de bak moest. Het is de derde keer al deze competitie dat dit gebeurd, terwijl daarnaast DIOS 2 eerder 3 punten in mindering kreeg en die waren een paar weken later ineens weggepoetst. Het riekt naar competitie vervalsing. Maar ja, leg er de hand maar eens op. Hoe dan ook speelde Zwanenburg 2 vandaag thuis en ontving de nummer 2 van de ranglijst, Swift 2.

Swift maakte meteen duidelijk waarvoor het naar Zwanenburg was gekomen en keeper Max moest vanaf het begin aan de bak. Behoudens twee doelpogingen van Swift gebeurde er tot aan de 12e minuut niet veel. Toen kreeg Silvian Kesbeke, net op de andere helft, de bal in de voet en die zag de keeper van Swift op de rand 16 staan. Dat had hij goed gezien maar zijn poging daarvan te profiteren mislukte volkomen. Nadat de keeper van Swift de bal had opgeraapt werd het spel kort en van achter uit hervat. De bal ging naar rechts, weer terug en toen naar links waar een zee aan ruimte lag. Vanaf eigen helft bereikte de Swift speler ongehinderd de achterlijn, legde terug en de intikker was in de 14e minuut een feit: 0 – 1. Zwanenburg trapte af en verloor al weer snel de bal. Er ontrolde zich een identieke aanval. Ik dacht even dat ik seniel aan het worden was maar het was echt zo, dus werd het in de 16e minuut 0 – 2. Swift was beduidend beter maar keeper Max stond hen regelmatig in de weg. Swift leek van Zwanenburg weinig schrik te hebben. Van achter uit en vanaf het middenveld werden om de haverklap verkeerde passes verzonden en het zag er hopeloos uit. Maar ineens lukte een combinatie vanaf het middenveld. Vandaar kwam de bal op links bij de net ingevallen Matthijs die meteen een perfecte voorzet bij de tweede paal afleverde. Voor de “zoveelste” keer wist Luca dit en kopte in de 32e minuut keurig binnen: 1 – 2. Met die stand brak de rust aan. Die benutte ik om met Ron van Ling even onze strategie te bespreken. Hij nam zijn plek ter hoogte van de middenlijn weer in terwijl ik achter het “thuis” doel ging staan. Beiden gingen we, bijgelovig als wat, voor een gelijk spel.

Weer naast de ballenvanger geposteerd kreeg ik gezelschap van enkele “hooligan” dames. Meteen na rust leken de rollen voorin omgedraaid en zag ik Matthijs scoren. Het doelpunt werd wegens vermeend buitenspel afgekeurd. Ik riep tegen de scheidsrechter dat hij zelf eens mee moest lopen maar dat zat er niet in. Wederom een leidsman op leeftijd die bij een potje wandelvoetbal zelfs nog moeite zou hebben om mee te komen. Het kunstgras rond de middencirkel begint al behoorlijk te slijten. Uit ongenoegen wilde één van de “hooligan” dames een lippenstift het veld in gooien maar dat werd door iemand voorkomen. Daarna wist ze nog over de afrastering te klimmen maar kon ik een bestorming van het veld nog net tegen houden. De gemoederen kwamen tot bedaren, mede omdat Zwanenburg iets beter ging spelen en er nog hoop ontstond. Maar Zwanenburg had het psychologische nadeel dat het in de tweede helft niet naar de kantine toe speelde. Zwanenburg speelde wel iets beter dan in de eerste helft maar verloor toch nog vaak de bal. Lange tijd profiteerde Swift hier niet van en ik riep ruim een kwartier vóór tijd dat het wel lekker zou zijn als Zwanenburg in de 87e minuut door een of andere opleving nog gelijk zou kunnen maken. Iedereen om mij heen hield de tijd in de gaten en toen het afgesproken tijdstip aan brak toog Zwanenburg ten aanval. Er volgde wéér een pass in de voet van een tegenstander, die begon over rechts een rush net vanaf eigen helft. Hij kwam onderweg naar keeper Max niemand tegen en kon daarna ongehinderd scoren: 1 – 3. Ware dit niet gebeurd dan had het gehoopte gelijke spel nog bewaarheid kunnen worden. In de 90e  minuut kwam er een bal door het centrum bij Owen terecht en die was eerder bij de bal dan de uitgelopen keeper. De sluitpost raakte de inzet van Owen nog wel maar die ging via een kleine omweg omhoog alsnog het doel in: 2 – 3. De scheids was het rondjes schuifelen zat en werd er duizelig van. Hij blies, zonder 1 seconde extra tijd, af en kon nog net op eigen kracht de kleedkamer bereiken.

Directe concurrent Hillegom verloor, ook met 2 – 3. Zoals gememoreerd speelt DIOS dinsdagavond pas, tegen Sporting Martinus. Het is te hopen dat Martinus zijn sportieve plicht vervult. Het tweede is nu 2 weken vrij. Wordt derhalve op 14 en 21 mei vervolgd.