fbpx
Nieuws

WSV’30-Zwanenburg – Waar is Vrouwe Fortuna?

Een reis naar de polder en ook een ontmoeting waar we redelijk goede herinneringen aan hadden. Vorig seizoen sleepten we in de laatste minuten een overwinning weg. Zou het vandaag ook mogelijk zijn?

Uiteraard nog steeds een waslijst aan afwezigen en dus wederom een opstelling met veel jonge spelers. Naast de geblesseerden was Camiel Kesbeke nog niet terug uit het verre Azië. Ook Melle de Graaf ontbrak vandaag. Op de bank weer de teruggekeerde Kevin Verhoeve.

Zwanenburg begon op zich goed tegen WSV. Er werd aardig gevoetbald. Soms was het iets te gemakzuchtig en raakten we de bal snel kwijt. Ook de wind speelde een rol, want een lange bal van achteruit kwam niet aan en dus moest er kort gespeeld worden en de opbouw over de grond worden gedaan. Dat leverde zo af en toe wat hilarische momenten op, maar het had geen invloed op de stand. Na een kwartier kregen we zelfs via een kopbal van uitblinker Jurian te Hoonte een eerste kansje. Ook WSV kon geen doel treffen en een vrije trap van 25 m was het eerste wapenfeit en ging “huizenhoog” over. In de 25e minuut kreeg Zwanenbutg een dot van een kans, maar “augurkenprins”Silvian Kesbeke raakte de paal. Bij de daaropvolgende aanval van WSV ging het bij Zwanenburg mis op het middenveld en kon de thuisploeg de 1-0 scoren en was het dus een onverwachte domper. Toch geven de Zwanenburgers niet op zijn er voor de rust nog kleine kansen voor Nigel Zwarts en Silvian Kesbeke. Ook Tom van Moorsel is er een keer bijna door. Geluk ontbreekt echter bij Zwanenburg en zo gaat de rust in met de 1-0 achterstand.

Bij het begin van de tweede heldt heeft Zakaria El Johari de plaats ingenomen van Matthijs Kamminga. Sivian Kesbeke gaat nu naar de rechterkant en Zakaria El Johari gaat als spits proberen een bres te slaan in de defensie van de thuisploeg. Er komt inderdaad meer voetbal in de ploeg en er ontstaan weer kansjes voor onze mannen. De periode daarna gaat het weer de verkeerde kant op. Eerst krijgt WSV een dot van een kans na balverlies op het middenveld. De speler van WSV krijgt de bal echter niet langs onze keeper, die goed uitkomt en het doel goed afschermt. Daarna nog een mogelijkheid voor onze nummer 11. Dan is het geluk op. Wouter Mulder maakt plaats voor Louis Elbertse en Roy von Mauw valt uit met een blessure en wordt vervangen door Kevin Verhoeve. Voordat WSV de wedstrijd in het slot gooit, komen we nog een keer goed weg. Wanneer de Zwanenburg defensie uit elkaar wordt gespeeld en ook keeper René Jonker in de luren wordt gelegd, mist WSV toch nog. In de 73e minuut wordt het duel definitief beslist. WSV weet na een fout op de linkerflank vrij op onze doelman af te gaan en hem te verschalken. Daarna ontvangt Nigel Zwarts nog zijn tweede gele kaart en dus rood. Dat is in beide gevallen een zware straf. Zowel bij kaart 1 als 2 was de kaart eigenlijk onterecht en het misdrijf te gering. Maar we missen zo volgende week bij de inhaalwedstrijd tegen RKEDO ook nog deze speler. Dus komt opnieuw de vraag, wanneer de beker leeg is. Het voetbal van Zwanenburg is niet onaardig, maar er ontbreekt geluk en een beetje slimheid. Daardoor gaan de mogelijkheden er niet in en dan komt de druk weer op de defensie te liggen en blijven het donkere tijden.                  

Man of the Match:

Geen geluk, maar punten zijn er toch. Opnieuw unaniem een driepunter voor Jurian te Hoonte. In deze donkere tijden blijft hij een lichtpunt. Ook Jordy Vierbergen speelde een goede wedstrijd en ondersteunde daar waar mogelijk. De andere spelers verdienen ook punten, want eigenlijk ontbrak alleen het geluk en dat kleine beetje fortuin. En het blijft dan duidelijk dat de ploeg nog steeds in de hoek zit waar de klappen vallen.

.1 (3 punten)               – Jurian te Hoonte

.2 (2 punten)               – Jordy Vierbergen

.3 (1 punt)                       René Jonker, Robin Poelsma, Roy von Mauw, Tom  

                                          van Moorsel, Luca van Dijken, Wouter Mulder, Matthijs Kamminga,  

                                          Silvian Kesbeke, Nigel Smits, Louis Elbertse, Zakaria El Johari, Kevin

                                          Verhoeve en Max Brugman 

Score verloop WSV’30 –  Zwanenburg 2-0 (rust1-0)

Min 29   1-0  WSV’30  – Roy Kleij

Rust

Min 73   2-0  WSV’30  – Daan van Putten

Opstelling:

René Jonker (21) – Robin Poelsma (2) Roy von Mauw (3) (59e min Kevin Verhoeve 14) Jordy Vierbergen(4) Jurian te Hoonte (5) –  Tom van Moorsel (6) Luca van Dijken (10) Wouter Mulder (8) (57e min Louis Elbertse 15)  –  Matthijs Kamminga (7)(46e min Zakaria El Johari 17) Silvian Kesbeke (9) (72e min Roy von Mauw 14) Nigel Zwarts(11)    

Res: Max Brugman (1),) Louis Elbertse (15),  Kevin Verhoeve (14) Zakaria El Johari (17)

Over de schrijver

Evert Jonker

Reageer

Klik hier om te reageren

Aanmelden lid

Sponsor

Aanmelden nieuwsbrief

Aankomende evenementen

Aankomende evenementen

Archieven