fbpx
Nieuws Zaalvoetbal

‘Zaalvoetbal’ bij de KNVB gewijzigd in ‘futsal’

Via deze weg willen wij je informeren dat de KNVB de term ‘zaalvoetbal’ vanaf januari 2024 officieel verandert in ‘futsal’. Dit is besloten door het KNVB-bestuur amateurvoetbal en heeft de steun van de top van het futsal in Nederland. Vanaf dit moment gaat ook de Eredivisie Zaalvoetbal verder als Eredivisie Futsal.

Futsal is de bekende internationale benaming voor zaalvoetbal, een samenvoeging van de woorden fútbol (voetbal) en sala (zaal), en wordt breed beschouwd als een verfijndere en meer gestructureerde variant van zaalvoetbal. Met 330.000 Nederlandse voetballers die in de zaal voetballen, is futsal de grootste indoor teamsport van Nederland.

Het Nederlands zaalvoetbalteam gaat al sinds begin 2021 door het leven als Oranje Futsal. Door de term zaalvoetbal nu over de gehele breedte te vervangen door futsal, wordt er één lijn getrokken. Met het eenduidige gebruik van futsal volgt de KNVB de naamgeving die veel buitenlandse bonden al voor hun eigen competities gebruiken.

“Met de naamswijziging willen we futsal in Nederland een professionelere uitstraling bezorgen”, zegt Mohamed Attaibi, programmamanager futsal bij de KNVB. “Het opent deuren op het gebied van marketing, promotie, partnerships en media en we denken dat jong talent zich meer aangetrokken voelt tot een sport die internationaal erkend is en een professionelere uitstraling heeft. De naamswijziging van zaalvoetbal in futsal is een stap naar modernisering van deze tak van sport binnen en buiten de KNVB.”

Bekijk de PDF van de KNVB hieronder:

Over de schrijver

Redactie

1 reactie

Klik hier om te reageren

  • Ik kan je nu al verklappen dat de volgende verandering hierna volgt. Voetbal wordt “Futbol”. Dat is te zien bij elke samenvatting, van waar dan ook, die je op You tube kijkt. Ik blijf het in het Nederlands doen. Dus Walking Football is hier gewoon wandel voetbal enzovoort. De KNVB raakt steeds meer de weg kwijt. Hierbij mijn verzoek om van hen geen berichten meer op de onze site te plaatsen.

Aanmelden lid

Sponsor

Aanmelden nieuwsbrief

Aankomende evenementen

Aankomende evenementen

Archieven