Zondag 2 een HVB ‘tje

Ja, dat is alweer een tijdje geleden dat het tweede moest spelen. Dik anderhalve maand was de laatste keer. Vandaag weer een volledig programma maar ik moet nog wel even melden dat er vorige week twee inhaal wedstrijden waren. Door de uitslagen van die wedstrijden wordt het onderin steeds spannender. Omdat DIOS 2 won zakte Zwanenburg 2 van plaats 7 naar plek 8. Ook IVV won en hijgt nu in de nek ( 1 punt minder) van Zwanenburg. Juist vandaag moet het tweede tegen IVV in Landsmeer spelen. Vorige week sprak ik met een paar spelers en daarbij werd mij een overwinning in het vooruitzicht werd gesteld. Toen ik vanuit het geruchtencircuit zei dat Milan misschien de laatste wedstrijden nog even aansluit maakte Luka zelfs een dansrondje van vreugde.

Het was een heel eind lopen vanaf het overvolle parkeerterrein naar het knollenveld van IVV. Eenmaal aangekomen ontwaarde ik Rody Bottelier en Tom van Moorsel in de basis. Het tweede probeerde meteen het heft in handen te nemen maar moest ook attent blijven op uitvallen van IVV. Bij het rondspelen van de bal achterin hield ik mijn hart regelmatig vast. Eén hobbeltje kan al fataal zijn. Toen keeper Ryan een keer uitgleed liep het gelukkig goed af. Weer eens een aanvalspoging van Zwanenburg, deze keer over rechts. Lewis hield naast de 16 even in, zag een gaatje en zette voor. De bal belande bij de 2e paal alwaar Silvian met een kopbal de onhandig ogende keeper wist te verschalken: 0 – 1. Na dit doelpunt ging het initiatief naar IVV dat hard werkte en ook veel fysieke kracht in het spel gooide. Vooral door dit laatste raakte menig Zwanenburgs lichtgewicht onder de indruk en won IVV meer en meer duels. Wat in de lucht hing kwam er ook uit en in de 31e minuut viel de 1 – 1. Op slag van rust kreeg IVV nog een corner. De inswinger leek een prooi voor Ryan, die riep ook “los” maar toch verdween de bal in het doel: 2 – 1.

In de rust liep ik al peinzend even een rondje door het sportbos van Landsmeer. We moeten toch kunnen winnen dacht ik en een 2 – 4 flitste even door mijn hoofd. Terug bij het veld zag ik dat Luka in was gevallen voor Neil. Net als in de eerste helft speelde het tweede meteen hoog en zat bij balverlies de tegenstander goed op de huid. Daardoor maakte IVV fouten en kwam niet of nauwelijks aan aanvallen toe. Deze speelwijze betaalde zich al snel uit. Luka kreeg de bal net binnen de 16, keek en haalde diagonaal uit: 2 – 2. Matthijs viel in en ook de derde Tom (v.d. Waal) kwam er bij. Achterin hield Rody het overzicht en liep blaasbalg Tom v. Moorsel het hele veld over. Zijn directe tegenstander moest op een gegeven moment met kramp van het veld. Even dacht ik dat de scheids weer bepalend zou gaan worden maar dat was maar van korte duur. Nou ja, een puntje zou niet verkeerd zijn dacht ik en de klok gaf de 80e minuut aan. Vanaf rechts gaf Matthijs met zijn linker scherp voor, de bal stuitte op de grond waarna die met enig effect richting doel draaide. Rody sprong nog even omhoog en via zijn haarlok verdween de bal tussen de paal en keeper in het doel: 2 – 3. IVV trok ten strijde en keeper Ryan moest nog een keer aan de bak. Een hard schot ranselde hij met twee vuisten terug het veld in. Inmiddels stonden er twee achten naast elkaar op het scorebord en Zwanenburg kreeg nog een corner op rechts. Linkspoot Matthijs produceerde een inswinger die de keeper te machtig was. Hij sloeg de bal van zich af precies voor de voeten van verdediger Luc. Al vallend knalde die de 2 – 4 op het bord. Een Heerlijke, Verdiende en Broodnodige overwinning. Volgende week revanche op het onstabiele Arsenal en het tweede is dan een eind op streek.