fbpx
Nieuws

VSV – Zwanenburg……hard gewerkt, maar toch?

De wedstrijd van deze zondag in Velserbroek tegen VSV was vooraf al bestempeld als een hele moeilijke en lastige wedstrijd. VSV acht zich nog niet kansloos voor de eindzege en zou zeker vol overgave de wedstrijd ingaan. Zwanenburg speelt eigenlijk nergens meer voor, maar door het aantal afwezigen, wordt het wekelijks steeds lastiger om een team te formeren. Deze week zaten er op de bank 3 “younsters” van het onder 23 team.

Kortom wat kunnen we realiseren tegen VSV. Thuis liet VSV ons ook al achter met een 4-1 nederlaag. In de ploeg was door de absentie van Niels Oostwouder een plek ingeruimd voor Tom van Moorsel. Vorige week kon hij in de tweede helft heerlijk voetballen en ruimte creëren voor de voorwaartsen. Vandaag was het niveau even wat  beter bij de tegenpartij en moest Tom best wel wennen aan de stevigere tegenstand. Toch speelde hij een verdienstelijke wedstrijd. VSV wilde duidelijk meer en rook kansen en dus ging de ploeg fanatiek van start. Direct stond Zwanenburg onder druk. Het had echter zomaar anders kunnen lopen als Joshua von Mauw een geweldige kans had kunnen benutten. Nu lukte hem dat niet in de 3e minuut en dus ging het offensief van VSV door. Ook Kevin Verhoeve kreeg in de 11e minuut een dot van een kans, maar ook hier was het geluk niet aan Zwanenburg kant.

Helaas was de scheidsrechter ons daarna weinig goed gezind en waar zij VSV al voor de wedstrijd het voordeel gaf door de thuisploeg de zin te geven in het speelshirt, was het ook in de wedstrijd steeds VSV wat het voordeel kreeg. We kunnen er over zeuren, maar VSV toonde zich geen sportieve ploeg door mee te denken in een oplossing en daardoor moest Zwanenburg nu in de reserveshirts van VSV spelen. Oranje en ons rood,blauw,zwarte shirt leek volgens de leidsvrouwe teveel op het rood van VSV.

De wedstrijd was dus éenzijdig. Zwanenburg knokte hard en hield lang stand, maar je voelde dat er een doelpunt ging komen en dat gebeurde dus in de 34e minuut. Een verkeerd en te langzaam ingespeelde bal in de verdediging bracht plotseling een VSV speleralleen voor onze keeper. Na een aantal goede reddingen voor dit moment en ook erna, had hij hier geen antwoord op en zo kwam VSV enigszins gelukkig op voorsprong. De thuisploeg ging namelijk steeds gehaaster spelen en daarnaast speelde de nervositeit ook een rol. Zowel aan de kant als in het veldwerd men onrustig. Daardoor wilde het niet echt. Tot de rust hield Zwanenburg het op 1-0.

Na de rust wil VSV nog een tandje bijzetten. Men heeft gehoord van de tussenstand in Amstelveen en weet dat bij verlies van Martinus er toch nog een kansje is om voor het kanpioenschap te gaan. Dit resulteerde in een paar stevige schermutselingen en ook nog 2 doelpunten. Maar evaluerend had het eigenlijk maar 1-0 moeten zijn in plaats van de uiteindelijke 3-0 nederlaag. Alleen doelpunt 2 was een echte uitgespeelde aanval van VSV. De andere 2 doelpunten waren cadeautjes van Zwanenburg. Maar goed uiteindelijk is het bovenin weer super spannend. Martinus staat nog steeds op plek 1, maar ZSGOWMS en VSV staan er kort achter. De komende 2 weken gaat het dus enorm spannend worden. Martinus heeft het nu zwaar met een uitwedstrijd tegen RKDES volgende week en dan de laatste wedstrijd thuis tegen ZSGOWMS. VSV gaat volgende week naar Aalsmeer, maar heeft ook de laatste wedstrijd nog een pittig klusje te klaren. Dan komt Swift op bezoek en dat heeft ook Martinus dus kunnen verslaan. Afwachten dus maar en voor Zwanenburg rest er nog een leuke thuiswedstrijd tegen Nieuw West. We gaan uit van winst en hopen dat er weer wat spelers terug zijn van de vakantiereizen.

Man of the Match:

Onze rapporteur was ook vandaag weer heel erg zeker van zijn keuzes en met enige aanvullende informatie komen we tot de volgende beoordelingen. Opnieuw 3 punten voor Jordy Vierbergen. De tweede plek is voor Tom van Moorsel, en de ander twee kanjers in de verdediging, Camiel Kesbeke en Roy von Mauw. Alle andere spelers verdienen opnieuw allemaal 1 punt omdat er goed gespeeld is en de opdrachten werden uitgevoerd en we met elkaar “onze huid duur hebben verkocht.”