fbpx
Nieuws

En toen was de zomer voorbij

De laatste krabbels dateren van begin maart. Het was de streekderby tegen en bij Spaarnwoude. Een wedstrijd die misschien wel een opmaat was naar alles wat ging komen. Een wedstrijd met een donker randje. Veel kaarten, slecht voetbal en ook nog een nederlaag.

Daarna volgde een vrij weekend en dat was ook de bewuste dag van de landelijke richtlijnen m.b.t. de indamming van het coronavirus……..

Daarna weten we het allemaal …….er werd een streep gezet onder het seizoen 2019 – 2020.

Een kampioen kwam er niet en degradatie was ook niet aan de orde.

Nu staan we aan de vooravond van een nieuw seizoen. Hoe het allemaal gaat verlopen is op dit moment nog niet precies te zeggen.

Terugkijkend naar het vorige seizoen kan er geconcludeerd worden dat Zwanenburg een redelijk goed seizoen heeft gehad onder leiding van het technische duo van Boxel en Griffioen.

Na 17 wedstrijden stond de ploeg gedeeld vierde met Alliance’22. Dat is beslist geen slecht resultaat. Naast de miskleun in de laatste wedstrijd tegen Spaarnwoude, is alleen de uitwedstrijd tegen Bloemendaal een “donkere bladzijde”.

De koplopers uit deze 3e klasse waren Bloemendaal en De Kennemers. Beide ploegen zagen hun goede seizoen bekroond met een promotie naar de 2e klasse.

Voor Zwanenburg was er misschien nog iets mogelijk geweest met een plekje in de nacompetitie, maar eigenlijk is het reëel dat de ploeg ook dit jaar gewoon verder gaat in de 3e klasse.

Voor de ploeg is het goed om komend seizoen verder te groeien en sterker te worden.

Er zijn een aantal mutaties en het is afwachten hoe de ploeg in een andere samenstelling gaat presteren.

Ook is Zwanenburg nu weer in west 1 ingedeeld en dat houdt in dat we weer richting Amsterdam en omstreken zullen gaan.  Ook is het voetbal daar van een ander soort. Vaak wat meer “vechtvoetbal” en zeer zeker ook een afdeling met minder zwakkere broeders.

Vorig seizoen was er een heel duidelijk onderscheid tussen de zuid en noord Hollandse teams.

Het is dus afwachten allemaal.

Op dit moment is de voorbereiding afgesloten en begint de competitie komende zondag op 20 september met een eerste wedstrijd uit bij Nieuw West. Daar missen we nog de mannen die in de laatste wedstrijd getrakteerd werden op een rode kaart.

Er zijn diverse oefenwedstrijden gespeeld in wisselende samenstellingen met redelijke resultaten. In de strijd om de KNVB beker zaten we in een poule met APWC, Sporting Schermerhorn en TOG. Hier konden we geen plek in de volgende ronde behalen. Wel twee overwinningen, maar een verlieswedstrijd tegen APWC.

Ook de wedstrijden voor de Mid West Cup stonden op de agenda en hier was het team wel succesvol na goede resultaten tegen IJmuiden, Velsen za. De wedstrijd tegen UNO moet nog gespeeld worden, maar plaatsing in de volgende ronde is hier al een feit . We gaan dus in deze regionale competitie door naar de knock out fase.

Een terugblik naar de afgesloten competitie geeft aan dat we na 17 wedstrijden 29 punten hadden met een doelsaldo van 40 – 26. Topscorer was Jordy Vierbergen met 11 doelpunten.

De plaatsen 2 en 3 worden hier ingenomen door Niels Oostwouder met 8 doelpunten en Joshua von Mauw met 6 doelpunten

De prestaties van de spelers waren over het algemeen ruim voldoende en in de strijd om de man of the match trofee zijn er na 17 wedstrijden 2 winnaars. Jordy Vierbergen en Jurrian te Hoonte eindigen beide op plek 1 met 18 punten.

Op plaats 2 en 3 staan hier Martijn Degeling (17 punten) en Niels Oostwouder (15 punten)

Dat houdt ook in dat Martijn Degeling wordt bekroond met de prijs van Talent van het jaar als debutant in Zwanenburg 1 in het seizoen 2019 -2020.

Over de schrijver

Evert Jonker

Reageer

Klik hier om te reageren

Aanmelden lid

Sponsor

Aanmelden nieuwsbrief

Aankomende evenementen

Aankomende evenementen

Archieven