vv Zwanenburg 1

Zwanenburg werkt aan herstel.

Na  drie verliespartijen, waarvan met name de wedstrijden tegen Bloemendaal een Voorschoten ’97 grote teleurstellingen waren, heeft Zwanenburg vandaag  aan herstel gewerkt.

Op bezoek bij WVC in Roelofarendsveen , op echt gras, is een leuke en aantrekkelijke wedstrijd op de mat gelegd.

In de ploeg waren een aantal omzettingen gedaan. Voor een deel door blessures en de rest door een andere keuze. Dat maakte dat Zwanenburg vanaf de eerste minuut met veel energie de wedstrijd naar zich toe wilde trekken. De tegenpartij werd direct vastgezet en Zwanenburg creëerde diverse kansen. WVC was zeker geen wereldploeg en dat maakte het mogelijk om zelfvertrouwen terug te winnen. Daardoor lukte lang niet alles en ging er in het aanvalsspel wel eens wat mis. Soms wilde men te snel of werd er een medespeler over het hoofd gezien.

Er waren legio mogelijkheden, maar als het dan niet wil, ga je weer aan de wedstrijd van vorige week denken. Daar begon men wel met een overwicht, maar kreeg men de bal er ook niet in en wist de tegenstander op het half uur een doelpunt te scoren.  Daarna was het “alle hens aan dek” voor Voorschoten en moesten wij de punten daar laten met het heerlijke “afbraakvoetbal.”

Ook vandaag zou dit zo maar kunnen, want  de tegenstander probeerde ook de diepe bal te spelen en na een kwartier schoot zo’n bal door en moest onze keeper er snel uitkomen om de bal te onder scheppen. Gelukkig bleef het daarbij en  kon Zwanenburg  doorgaan met aanvallen.

Hierbij kreeg het regelmatig de hulp van de grensrechter van WVC. Hij schatte de situaties  niet altijd goed in en dat was lekker. De goal van Zwanenburg kwam daar niet uit trouwens.

Op het half uur gaat spits Niels Oostwouder weer eens op avontuur. Uiteindelijk bereikt hij Jordy Vierbergen en die weet dit cadeautje wel te verzilveren en is het 0-1.  Zwanenburg wil dan direct door naar de 0-2, maar daar is WVC het niet mee eens. Men krijgt opnieuw kleine kansjes. Het verdedigingsblok van Zwanenburg met Terry Bergisch en Nigel Ciebrant is echter niet van plan veel ruimte weg te geven.

Zo komt de rust aan met een kleine voorsprong, waar er zeker al meer doelpunten  in hadden gezeten, maar daar was de sluitpost van WVC het nog niet mee eens.

Na de rust is het opnieuw Zwanenburg wat het initiatief heeft. Het geluk, het overzicht en de rust zijn er helaas lange tijd nog niet. Dat helpt WVC in de wedstrijd en na 62 minuten komt de thuisploeg op gelijke hoogte. Een vrije trap gaat door een gat in de muur, de linkerbenedenhoek in en verrast onze keeper. Hij ziet de bal te laat en kan er net niet bij. Het is 1-1 en we moeten opnieuw beginnen.

Gelukkig gaan bij Zwanenburg de hoofden niet naar beneden en direct is het weer gevaarlijk voor het WVC doel. Dat houdt in dat het in de 67e minuut opnieuw Zwanenburg is, wat op voorsprong komt.

Een corner van Jordy Vierbergen valt keurig bij de eerste paal op het hoofd van Niels Oostwouder en de doelman is gepasseerd.  Dan is het wachten op de beslissende treffer. Er is wel een overwicht, maar vertrouwen in de winst is er nog niet. In de 81 minuut is de bevrijdende treffer er wel. Opnieuw is het Jordy Vierbergen die een assist geeft en Joshua von Mauw in staat stelt om de 1-3 op het bord te zetten. Het laatste beetje vertrouwen bij WVC is dan weg en Zwanenburg krijgt nog kansen op meer doelpunten. Dat gebeurt niet meer en zo fluit scheidsrechter van Slooten na iets meer dan 90 minuten af en is de winst er voor onze mannen. De opluchting is er bij iedereen en dit geeft een goed gevoel voor de komende  weken.

De Nababbel

Of er gepraat is weet ik niet, maar duidelijk is na vandaag dat het er wel inzit. Dat is vorige week al aangegeven, maar het moet wel kunnen. Verder is het niet nodig om hier nog meer op in te gaan. De wedstrijd van vandaag maakt duidelijk dat we echt op een leuke manier mee kunnen doen.  De volgende wedstrijd moet dat direct getoond worden. De tegenstander is dan RKDES en deze ploeg doet het de laatste weken goed en wil natuurlijk winnen van hun oude keeper. Een aantal spelers kent hem nog en dus zijn we gewaarschuwd.

Man of the Match:

Voor de punten van de man of the match komen eigenlijk 2 spelers in aanmerking, maar gelukkig voor onze winnaar is de andere kandidaat een speler van de tegenpartij. Want de keeper van WVC heeft de wedstrijd heel lang spannend gehouden. Steeds stond hij op de goede plek of lag hij in de baan van het schot. Dat hij uiteindelijk  toch 3x gepasseerd kon worden, was deze keer de kwaliteit van onze eigen mannen. Daar was één absolute uitblinker. Dat was vandaag Camiel Kesbeke. Hij was 90 minuten duidelijk aanwezig en zorgde ook voor een heleboel energie. De andere speler die ik er uit wil lichten, is onze spits. Niels Oostwouder bracht inzet, strijdlust en dreiging in de ploeg en was constant in beweging. Daardoor konden de buitenspelers de ballen kwijt en stond de verdediging van WVC constant onder druk. Dus eigenlijk misschien wel een 2,5 punt, maar dat bestaat niet.

Omdat de inzet en beleving van het hele team goed was, valt iedereen in de prijzen.

Er zijn nog wel een paar spelers die extra opvielen, maar dat mag iedereen zelf verder invullen. Mogelijk zijn er ook spelers die een hoger cijfer willen hebben of hadden verwacht, maar die moeten ook de wedstrijd nog even zelf evalueren.