Zwanenburg neemt eerste horde nacompetitie eenvoudig.

Een woord vooraf

De voorbeschouwing is eigenlijk een beetje donker gekleurd. Na de teleurstellende uitslag van de finale van de Nations League en de voorinformatie over tegenstander DWSV, was het gevoel zeker niet goed. Op het veld was er een totaal andere sfeer. Trainer Richard Griffioen had een positief gevoel en ging er vanuit dat deze horde redelijk eenvoudig te nemen moest zijn. Er was slechts één voorbehoud. Zwanenburg moest niet ingaan op irritaties of commentaar. Dat gaf toch wel een behoorlijke portie vertrouwen. Kijkend naar de opstelling en wissels op de bank werd het gevoel alleen nog maar beter. Een compleet team en op de bank goede wissels en dan niet eens een beroep hoeven te doen op enkel e persoonlijke “ oogappels “: De heren Snijders en Selvie.

Het slechte gevoel wordt dus ……….

Helft 1:

Zwanenburg  begon rustig en probeerde even te inventariseren hoe de tegenstander ging spelen.

Op zich leek het geen wonderploeg en waren enkele spelers redelijk aan de maat. Dit zou voordeel kunnen opleveren als de diepe bal veel gebruikt zou worden. Toch was het DWSV wat een beetje het eerste initiatief naar zich toe kon trekken……In de aanval liep een zeer behendige speler die ook een goed gevoel had voor het uitlokken van een vrije trap. Dit resulteerde in 8e minuut al in een vrije trap net buiten het Zwanenburgse strafschopgebied. De opbrengst was echter nihil en een makkelijke prooi voor onze sluitpost. Kort daarna ging onze uitblinker van de laatste weken maar weer eens op avontuur en wilde hij het loopvermogen van zijn tegenstander testen. De test viel niet goed uit voor de rechtsback van DWSV. De rush werd ingezet en uiteindelijk door Nick de Graaf afgerond met een heerlijk schot en daar stond de 1-0 al op het bord na 8 minuten.  Het leek inderdaad op een makkelijke middag uit te draaien. De tegenstander wilde wel prikken, maar echte pijn kon niet worden toegebracht. Voordat het 2-0 werd in de 26e minuut, had Zwanenburg al een half dozijn aan kansen gehad. Uiteindelijk was het Joshua von Mauw die na een goede actie de voorsprong kon uitbouwen.

Ook daarna waren er opnieuw grote kansen voor de thuisploeg om de wedstrijd al voor de rust te beslissen maar dat gebeurde niet. Dat het voor rust toch nog 3-0 wordt heeft meer te maken met de onkunde van de tegenstander. Kort voor rust is er grote onrust voor het doel van DWSV en daar weet een verdediger van de bezoekers niets beter mee te doen dan een bal in eigen doel te plaatsen. 3-0.

Is dit alles.

Helft 2:

Na  de rust heeft het technisch duo van Zwanenburg nog geen wissels ingebracht. DWSV heeft voor rust al de 1e wissel ingebracht  om Nick de Graaf in bedwang te houden. Verder wil de ploeg na  de rust toch proberen nog  een poging te wagen en begint men overtuigend. Dat resulteert  in de 3-1 na 12 minuten. Maar daar blijft het bij, want Zwanenburg weet via Jordy Vierbergen direct uit de aftrap de 4-1 aan te tekenen. Al het hele seizoen wil onze man op 10 het moment zoeken om direct vanuit de aftrap de bal op doel te schieten en vandaag slaagt de missie. Geheel verguld wil de doelpuntenmaker daarna de bal op halen, maar daar is de sluitpost van DWSV niet echt blij mee. Als reactie op de verrassing geeft hij onze doelpuntenmaker in het voorbijgaan een “rechtse directe”

De scheidrechter kan daar niets anders mee doen dan rood en zo staat DWSV plotseling met 10 man.

Er is dan enige vrees dat de geschiedenis zich herhaalt en tegenstander DWSV  opnieuw het hoofd er niet meer bij gaat houden. Gelukkig is dat niet het geval. Met een reservekeeper op doel en uiteindelijk nog een speler met 2x geel en dus nog maar 9 spelers op het veld, komt Zwanenburg in het laatste kwartier nog op 7-1. Joshua von Mauw weet nog 2 treffers aan zijn totaal toe te voegen en ten slotte weet Nigel Ciebrant het slotakkoord aan te tekenen en ook zijn finest moment mee te nemen op vakantie. Dat de uitslag nog groter had moeten zijn, is alleen maar een gegeven. De resterende goals blijven staan voor volgende week.

De nababbel:

Een lekkere en eenvoudige middag met een goed resultaat. Weinig gemopper en vertrouwen voor de volgende wedstrijd. Natuurlijk had onze keeper liever geen tegengoal willen incasseren en hadden enkele spelers graag  ook gescoord. Dat mogen ze dan volgende week doen.

Dan mag Zwanenburg het opnemen tegen De Rijp. Dit is wederom een 4e klasser en komt uit afdeling 4B. Ook deze ploeg wist het net regelmatig te vinden en dus is de afwezigheid van Nigel Ciebrant wel een klein zorgpuntje. Wie gaat zich bezighouden met de vervanging van onze sterke mandekker. Wordt het Davy Buijs (vandaag wederom een wisselspeler met een geweldige instelling en een goede inzet) of komt het talent van de club, Melle de Graaf op deze plek.  Vandaag wist DE Rijp ook stevig uit te halen tegen Fortius, 7-0. Waar de wedstrijd gespeeld gaat worden is nog niet bekend. Het zal een neutraal terrein worden tussen Zwanenburg en De Rijp……. Landsmeer ???????????????

We gaan het zien.

Man of the Match

Ook de nacompetitie valt nog in strijd om de titel van speler van het jaar. Het is spannend en het is nog niet gedaan. Deze keer diverse tips voor het toekennen van de punten en dat wil zeggen dat het toch een onderdeel is wat leeft.

Deze keer de punten voor de volgende spelers:  3 punten voor twee spelers die vandaag heel duidelijk een stempel drukten op de wedstrijd. 2 punten voor de man van het mooiste doelpunt en de maker van de hattrick en ten slotte 1 punt  voor onze ander vleugelflitser en de man die even afscheid neemt…