Nieuws

Zwanenburg stunt weer !

Mooie vooruitzichten

In de vooruitblik was de verwachting al geuit dat de reservebank volop bezet zou zijn op deze zondag 2e Paasdag. Dat bleek helemaal waar. Alleen onze snelle spits Joshua von Mauw had speelminuten in het 2e gekregen om weer de vorm terug te vinden. Dat betekende dus 6 man op de bank en daar er maar drie wissels gebruikt mogen worden, enkele kleine teleurstellingen mogelijkerwijs.

Gelukkig was dat laatste niet het geval, omdat er aan het eind van de rit een lekker resultaat kon worden geboekt. Onze pupil van de week, Milan van den Berg mocht de wedstrijd in gang zetten en het startsein geven voor een heerlijk middagje “zomervoetbal”

Een verrassende eerste helft

Het begin van de wedstrijd was eigenlijk redelijk rustig. Martinus begon met een kans, waarbij onze keeper gelijk naar de bovenhoek moest,. Daarna speelde Zwanenburg het spelletje eigenlijk superieur en met overtuiging. De veldbezetting was goed en met het vroegtijdig storen in de frontlinie, kwam de ploeg uit Amstelveen maar matig in het ritme. In de 8e  minuut leverde dat al een verrassende voorsprong op voor Zwanenburg. De keeper van Martinus speelde de bal verkeerd uit en die kwam zomaar in de voeten van Tim Hollander.

Die wist wel wat je moet doen met zo’n presentje en dus was het direct 1-0. Het spel gaat daarna op en neer en beide ploegen weten kansen te creëren. Toch moet ik eerlijk zeggen dat het spel van Zwanenburg sprankelender en overtuigender was. Onze backs Jurrian te Hoonte en Roy von Mauw konden regelmatig diep penetreren in de verdedigingslinie van Martinus en ook Tim Hollander bleef scherp en was regelmatig dicht bij de bal. Eigenlijk speelde de ploeg gewoon goed. Mark Mul maakte opnieuw duidelijk dat hij heel erg gemist is en naast hem weet Justin Schouten ook steeds meer een stempel op het spel te drukken.

Als dan achterin Robin Poelsma als een koning de taken kan verdelen en Nigel Ciebrant de spits van de tegenstander eigenlijk geen kans geeft, is het duidelijk dat er tegen dit Martinus echt kansen zijn vandaag.  Na de waterpauze weet Zwanenburg dit vast te houden en komen we in minuut 33 zelfs op voorsprong. Opnieuw speelt de keeper van Martinus  een hoofdrol. Eerst glijdt hij uit en vervolgens doet hij niets op de kopbal van Tim Hollander uit de corner. Het is dus zomaar 2-0 en echt geen vuiltje aan de lucht. Na deze 2-0 had het ook nog meer kunnen zijn, maar er komt wat nonchalance in de ploeg. Die was er al een keer eerder. Toen werd het uitspelen en rondspelen in de verdediging ook al afgestraft. Gelukkig kwam toen de scheidsrechter te hulp en keurde de goal af vanwege buitenspel. Maar in de 44e minuut van de eerste helft was het wel raak en helaas was het weer “geklungel” en niet de bal wegspelen. Daardoor maakte keeper René Jonker het zichzelf moeilijk en ging hij met een vreselijk ……………….naar de thee……..2-1.

En toen kwam het toch nog goed.

Het tweede deel van de wedstrijd ging eigenlijk lange tijd heel fijn. De vervanger van de geblesseerde Tim Hollander, Melle de Graaf, was direct actief en ook neef Nick de Graaf, kwam met gevaarlijke rushes goed door in de verdediging van Martinus. Je concludeert dan dat Zwanenburg goed voetbalt en rustig het spel in handen heeft. Toch duidt de wissel Rick van Veen – Davy Buijs er  wel op, dat

de technische staf het ook niet helemaal vertrouwt. Inderdaad neemt de druk toe en met name in het laatste kwartier gaat Martinus nog extra gas geven. Maar toen had Zwanenburg de wedstrijd allang moeten beslissen. In de 50e minuut kreeg Roy von Mauw een dot van een kans na een actie van Nick de Graaf en kort voor de drinkpauze had Melle de Graaf de derde treffer op zijn schoen. En als je dan zelf verzuimt om de goals te maken, krijg je ze om de oren. Iggy Stolwijk is dan al, de moegestreden, Mark Mul  komen vervangen . de gelijkmaker  gaat dan uiteindelijk komen in de

88e min. Een snel genomen vrije trap van Martinus, wordt eerst nog gestuit, maar in de nastoot is het toch raak. Wat er daarna allemaal langskomt is bijna te vergelijken met de winst van Mathieu van der Poel in de Amstel Goldrace. Het is onwaarschijnlijk. Enkele Martinusfans  roepen om het hardst dat Zwanenburg rijp is voor de sloop. Doch uiteindelijk is het de ploeg uit Amstelveen die richting het “autokerkhof” kan. Eerst scoort Jordy Vierbergen via de onderkant van de lat de 3-2 en in de volgende 2 minuten weten de beide neven de Graaf allebei de trekker nog een keer over te halen en staat  het plotseling 5-2 voor Zwanenburg.  Wat een weelde en weer 3 punten. Na 4 wedstrijden met de nieuwe leiding plotseling 8 punten vooruit. Wat een spirit en teamgeest en complimenten voor de technische staf. De moraal verbeteren…….lijkt al aardig geslaagd.

De nababbel.

Met de wedstrijd tegen Bloemendaal nog vers in het geheugen, was het vandaag helemaal smullen.

Natuurlijk was er een deel van de tweede helft druk. Dat was niet altijd de verdienste van Martinus, maar had ook te maken het niet benutten van de kansen. Als De bezoekers dan in het laatste kwartier een beetje alles of niets gaan spelen en Zwanenburg staat even niet op te letten bij een snel genomen vrije trap, krijg je een tik. Gelukkig was het daarna niet Zwanenburg wat stuk zat, maar meer de tegenstander. Eerst een heerlijke meevaller door een bal onderkant lat en 3-2 door Jordy Vierbergen en ten slotte nog twee heerlijke “kersen op de taart”.  Alle minpuntjes snel vergeten en met elkaar toeleven naar de volgende wedstrijd. Alles staat nu mooi bij elkaar en met een beetje mazzel kunnen wij punten halen in Diemen en behalen onze concurrenten in de volgende competitieronde geen punten…….dat zou het zomaar een kleine surprise zijn, die in het verschiet ligt.

Man of the Match

Omdat het weer een heerlijk pot voetbal was vol met strijd, emotie en verrassingen worden er weer een heleboel punten toegekend. De man of the match is nu echt een keer Tim Hollander. Twee lekkere doelpunten, goed en scherp in de wedstrijd zitten en dan kort voor de rust met een blessure moeten uitvallen. De mannen met 2 punten zijn de makers van de karakterdoelpunten. Eerst een tik moeten incasseren door de 2-2 kort voor tijd en dan in de extra time alle drie een keer genadeloos toeslaan. De andere mannen ontvangen allemaal 1 punt voor doorzetten en supporting van dit heerlijke paascadeautje.,