fbpx
Nieuws

Zondag 2 helpt tegenstander

Vandaag ontving het tweede Velsen 2 waaraan een voorgeschiedenis zit. Na de promotie naar de 2e klasse in 2013 ontmoetten beide ploegen elkaar. Zwanenburg wist uit en thuis met 3 – 1 te winnen maar had aan het eind van dat seizoen (2014)evenveel (22) punten als Velsen 2. Door doelsaldo (Zwanenburg + 2 meer) moest Velsen de na competitie in, verloor en zakte terug naar de 3e klasse om een jaar later weer terug te keren. En hoe! Eenmaal weer in de 2e klasse werd Velsen meteen nog een keer kampioen (2016) hoewel Zwanenburg in die competitie hen wederom twee maal de baas was. Na een jaar zonder onderlinge ontmoetingen kwamen zij elkaar dit seizoen weer tegen. In oktober stond Velsen nog onder de middellijn en pakte het tweede na een curieus gelijkspel (3-3) een punt, waarmee Velsen blijer was dan Zwanenburg. Heden ten dage was Velsen 2 de koploper met een verschil van 5 punten op de nummer 2. Bij Zwanenburg ontbraken maar liefst 6 belangrijke spelers door blessures, schorsing, reisje of werk. Wel was de teruggekeerde Mark Mul er bij.
Zwanenburg ging de strijd aan met: Jimmy Bovenlander (doel), Camiel Kesbeke, Mitch Sneijders, Rody Bottelier, Wesley Koopmans (A), Stijn Blankenagel, Thimo Hengeveld, Martijn Degeling, Mark Mul, Tim Reemer, Dennis Loogman.
Wissels: Dani Hulst, Saïd Saksouk, Ronald Hagman.

Om 11.03 uur werd door Velsen afgetrapt voor de derde triple van dit seizoen. Het begon, onder een druilerige regen, meteen goed voor Zwanenburg dat al ras d.m.v. een dieptebal op Mark en kans kreeg. Het was te veel gevraagd. Zwanenburg bleef aandringen en kreeg in de 12e minuut een corner op rechts. Linkspoot Dennis plaatste een strakke inswinger voor de goal waarmee Tim wel raad wist. Met binnenkant voet liet hij de keeper kansloos: 1 – 0. Het bleef gelijk op gaan en geen van beide ploegen kon een pot breken. Velsen kreeg een corner toebedeeld van de niet slechte maar soms warrige leidsman. De bal werd tot twee maal toe gekeerd, niet gewoon weg gerost en viel uit het niets ineens voor de voeten van een vrijstaande Velsenaar. Die nam het cadeau in de 33e minuut dankbaar aan: 1 – 1. Maar het was nog niet gedaan. Na veel heen en weer getrap viel er ineens een hoge bal voorwaarts richting goalgetter Tim. Naar mijn idee had hij twee opties. Uit de stuit ineens uithalen of, inmiddels binnen de 16, aannemen en een hoek uitzoeken. Hij deed wat ik niet verwachte. Na zijn poging tot een lob kwamen er twee man aan te pas om de bal ergens achter de kantine op te sporen.

Het eerste kwartier na rust was niet verheffend. Veel slordigheden van beide kanten en ook de leidsman deelde mee in deze malaise. Velsen toog nog een keer over rechts maar niemand van hen was mee. De voorzet over de grond in de 61e minuut was goed bedoeld maar leek kansloos. keeper Jimmy had twee mogelijkheden. De bal wegrossen of de bal laten lopen waar Camiel op stond te wachten. Wat hij zag weet ik niet maar hij dook over de grond naar de bal toe en bokste die precies in de voet naar een op de rand 16 vrijstaande Velsen speler. Ook dit cadeau werd in dankbaarheid aanvaard: 1 – 2. Vanaf dat moment ging Velsen over op tijdrekken, tuimelingen, wisselingen en intimidatie van de scheidsrechter. Het lukte hen nog ook. Niet één kans zelf gecreëerd. Veldspel een koploper onwaardig en winnen dankzij de hulp van Zwanenburg.

Het tweede staat net boven de gevarenzone. Handhaven is het doel en dat kan nog steeds. Een gelijkspel volgende week in Wognum tegen De Spartanen zou dan wel lekker zijn. Daarna is het tweede 2 weken vrij en zullen de beslissende punten vervolgens gepakt moeten worden in de thuiswedstrijden tegen Hillegom en de Westfriezen.

Over de schrijver

Arie Keuning

Reageer

Klik hier om te reageren

Aanmelden lid

Sponsor

Aanmelden nieuwsbrief

Aankomende evenementen

Aankomende evenementen

Archieven