En nu verder ???????

Opkomst Zwanenburg - HBC

René Jonker(21), Roy von Mauw(2), Nigel Ciebrant(3), Robin Poelsma (4)93e min Said Sakhsoukh 16),  Ian Ruigrok (5)-  Davy Buijs(6), Justin Schouten (10) Mark Mul (8)- Joshua von Mauw (7)78e min Patrick Selvi 13), Rick van Veen (9), Tim Hollander(11) 65e min Kevin Verhoeve 14)

Reserves:  Jack Buijs (1), Mitch Snijders (12), Patrick Selvi (13), Kevin Verhoeve (14),  Iggy Stolwijk (15), Said Sakhsoukh (16)

De wedstrijd tegen HBC had alles wat een seizoensambiance succesvol kan maken. Het weer was goed. Er waren 2 teams van mini’s en pupillen die met de spelers het veld opliepen en achter het doel van HBC keeper Bram Verhage was er blauw-rood vreugde vuur aan het begin van de wedstrijd. Daarna was het pupil van de week Mauro de Graaf die het goede voorbeeld gaf en de eerste bal in het doel schoot. Helaas bleek in die goal uiteindelijk de beslissende treffer het net te doen bollen.

Tip top gemotiveerd begon Zwanenburg in dezelfde basisopstelling als vorige week aan deze beladen wedstrijd. Het resultaat zou waarschijnlijk bepalende zijn voor de ranglijst en de eindstand  in de 4e klasse E.

Hierna volgt voor HBC nog de wedstrijd tegen NFC op eigen veld en Zwanenburg mag op bezoek bij DSK. Daar komt geen verrassing meer uit, want NFC heeft baat bij een periodetitel of kampioenschap van HBC.  Wie vandaag dus de gewenste uitslag krijgt is “spekkoper”.

De wedstrijd begint voor Zwanenburg goed. De ploeg start scherp en legt HBC de wil op en dit resulteert direct in enkele kansjes voor de thuisploeg. Met name Joshua von Mauw en Tim Hollander krijgen via de vleugels kansjes en ook Rick van Veen oogt scherp en is fel. Toch richt HBC zich op en het eerste kwartier zijn de punten voor HBC. Het is veelal onze sluitpost die als sta in de weg de mogelijkheden van HBC elimineert. Na de drinkpauze in de eerste helft vecht Zwanenburg zich terug en zijn er grotere kansen voor Zwanenburg. Vooral ons middenveld doet goed werk. Mark Mul stuwt en voedt zijn aanval en Davy Buijs en Justin Schouten verzetten bergen werk. De kansen zijn er weer voor Tim Hollander en Joshua von Mauw. Rick van Veen ligt duidelijk aan de ketting bij Steve Olfers en heeft het heel zwaar, maar werkt keihard en kan ook de ballen doorgeven aan de buitenspelers. Toch is ook HBC niet kansloos. En over en weer komen er mogelijkheden. De grootste kans in de 1e helft is voor de eigen boys. Een actie van Rick van Veen geeft Tim Hollander de ruimte om door te gaan en vanaf de zijkant haalt hij uit  en de treft de paal. Dat had de bekroning moeten zijn van een goede periode in de eerste helft. Het blijft echter tot de rust 0-0 en er zijn geen doelpunten te bewonderen. Tijdens de rust mogen de mini’s en pupillen penalty’s nemen op reservekeeper Jack Buijs en laten zien wat scoren is, maar of het heeft geholpen is een grote vraag ????????

Na de rust gaan de twee  teams opnieuw volop  de strijd aan. HBC begint fel en krijgt de eerste kans.Toch gaat het spel op en neer in het begin van de tweede helft. Beide ploegen blijven alles geven en er is veel strijd, zonder dat de wedstrijd ontaarde in een wedstrijd met te hard spel en irritaties.Op zich was de tactiek van trainer Mehmet Simsek goed en werkt het systeem prima, maar geleidelijk drukt HBC de spelers van Zwanenburg naar achteren en de afstand tussen aanval en verdediging wordt te groot. De mannen in de defensie houden moedig stand en er is voor alle verdedigers een compliment. Roy von Mauw, Nigel Ciebrant, Robin Poelsma en Ian Ruigrok werken keihard om de druk van HBC een halt toe te roepen. Ook blijven er ook voor Zwanenburg kleine kansjes voorbij komen. Maar de temperatuur gaat  zijn tol eisen en na 65 minuten is Tim Hollander leeg gespeeld en 10 minuten later is het ook einde wedstrijd voor Joshua von Mauw. Beide flankspelers hebben alles gegeven en lichte blessures maken dat ze het stokje over moeten geven aan hun vervangers Kevin Verhoeve en Patrick Selvie die het werk mogen afmaken.

Toch lijkt het laatste deel van de wedstrijd wel eeuwen te duren.  In het laatste kwart van de  wedstrijd verliest, de verder goed leidende scheidsrechter Heesakkers, een beetje het overzicht en waarschijnlijk ook zijn hoofd. Hij neemt  vreemde beslissingen en geeft voor nietszeggende situaties plotseling kaarten en vrije trappen. Dat alles voor 99 % in het nadeel van Zwanenburg.  Dan kan het niet goed gaan en wil het eindsignaal maar niet komen. Na 92 minuten valt dan toch nog het doelpunt voor HBC en  is Zwanenburg een illusie armer. Een beschrijving van het doelpunt  geeft aan dat er eigenlijk weinig fout kan gaan. Een ingebrachte bal van HBC’er Jan Kruithof, komt in een rommelige situatie in het doelgebied. Keeper René Jonker kan de bal  deze keer niet voldoende onder controle krijgen en de bal schiet door.  Eigenlijk moet de bal gewoon opgeruimd worden, maar helaas wordt de bal verkeerd geraakt en gaat hij via het been van Robin Poelsma in de goal. 0 – 1 voor HBC. Dat komt aan als een mokerslag en het is duidelijk dat het voorbij is. De ontgoocheling is groot aan Zwanenburg kant en dat is begrijpelijk. Het inbrengen van Said Sakhsoukh levert niets meer op. Zo dicht bij de eindstreep en dan toch weer worden doorverwezen naar de nacompetitie.

Het is zuur en niet helemaal terecht, maar het blijft een spelletje en als jezelf niet scoort, gaat de tegenstander er met de punten vandoor. Wat zo mooi begon. Eindigt toch wel in een ……………..

Uithuilen en opnieuw beginnen in de nacompetitie, want HBC zal de kampioen worden !!!

De punten voor  de man of the match zijn deze week voor onze keeper René Jonker. Zelfs bij HBC kregen ze er bijna  een “punthoofd” van dat ze de bal tot ver in de wedstrijd niet in het doel kregen, maar achteraf zal hij daar zelf niets mee kunnen. Toch nog moeten capituleren in de slotminuten is heel wrang. Ook de nummers  2, Joshua von Mauw en Tim Hollander zullen er zo over denken. De kansen krijgen en uiteindelijk toch een doelpunt om de oren krijgen. De rest van de ploeg verdient ook een punt voor de tomeloze inzet die helaas vandaag niet wordt beloond. Meer woorden kan ik er niet voor vinden.  De stemming is beneden peil en vooralsnog is er de onrechtvaardigheid die de overhand heeft.