vv Zwanenburg 1

Zwanenburg heeft een moeilijke middag

René Jonker (21)-  Roy von Mauw (2), Nigel Ciebrant (3), Robin Poelsma (4), Kevin Verhoeve (5) (57e min Patrick Selvi 15), Davy Buijs (6), Justin Schouten (10) (67e min Iggy Stolwijk 14), Mark Mul(8) – Joshua von Mauw (7), Rick van Veen (9) (46e min Ian Ruigrok 13), Tim Hollander (11)
Reserves: Jim Bovenlander (1), Mitch Snijders (12), Ian Ruigrok (13), Iggy Stolwijk (14), Patrick Selvi (15),

Vandaag ging het dan eindelijk gebeuren. De wedstrijd NFC – Zwanenburg is gespeeld en het moet gezegd, maar NFC had er echt werk van gemaakt om er een bijzondere entourage aan te koppelen.De ploegen gingen kort voor 14.00 uur met een grote groep  jeugdspelers het veld op en de opstellingen werden netjes omgeroepen. Daarna mocht scheidsrechter Brandsma de wedstrijd in gang zetten.Direct begon er een enerverende wedstrijd, waarin NFC duidelijk kon terugvallen op een betere start. Zwanenburg startte nerveus en in minuut 2 verkeek keeper René Jonker zich bijna op een vreemde bal. Gelukkig was de engel van de lat van MMO nu meegekomen met Zwanenburg en liep deze kans met een “waarschuwend sissertje” af. Maar na 4 minuten lag de bal wel in het Zwanenburgse doel. Een foutje op het middenveld betekende de 1-0 omdat ook hier de bal iets anders deed dan werd verwacht en dus kwam onze keeper René Jonker nu te snel uit zijn doelgebied en werd de bal via een mooie beweging over hem heen in het doel geplaatst. Dat was een fikse tegenvaller, maar eigenlijk het moment voor Zwanenburg om gewoon ongedwongen te gaan voetballen. NFC oogt scherper en Zwanenburg grossiert in veel verkeerde passes, toch komt de ploeg in het verloop van de eerste helft steeds iets meer in het spel. Maar het geluk ontbreekt en kansjes van de hardwerkende aanvallers Rick van Veen, Joshua von Mauw en Tim Hollander brengen ons geen doelpunten. Ook de impulsen van Mark Mul en Justin Schouten leveren wel een licht veldoverwicht op, maar de gelijkmaker blijft uit. De grootste kans is vlak voor rust voor  Nigel Ciebrant. Een vrije trap van Davy Buijs weet hij net niet goed te raken en dus is ook dit geen doelpunt.

Zo gaat de rust in en is het wachten op de ontwikkelingen in het tweede bedrijf. Zwanenburg start met Ian Ruigrok in de plaats van de geblesseerde Rick van Veen. Er zijn zo wat omzettingen in de ploeg van Mehmet Simsek. We starten met 4 man in de voorhoede en Ian Ruigrok wordt linksback. Kevin Verhoeve start nu als linksbuiten en Tim Hollander gaat samen met Justin Schouten in de punt van de aanval spelen.  De wedstrijd kantelt en Ian Ruigrok valt sterk in en pakt de hoofdrol samen met Davy Buijs en Nigel Ciebrant. Het blijft spannend en het spel gaat op en neer in deze sportieve wedstrijd. De scheidsrechter had misschien iets meer onpartijdig kunnen fluiten, maar echt bepalend was het niet, daar NFC niets kon doen met de voordeeltjes. Aan het eind van de  wedstrijd zorgde de scheidsrechter wel voor het evenwicht en viel er niet veel meer op te merken over zijn leiding. Zwanenburg was toen wel al door zijn wissels heen. Kevin Verhoeve moest na  57 minuten geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Patrick Selvi. Dat was op zich jammer, want waar hij het als linksback vandaag moeilijk had, werd hij als linksbuiten zelf een dreigend gevaar. Maar stevig ingrijpen, vanwege zijn gevaar, was dus zijn “Waterloo”  Patrick Selvi viel goed in en werkte keihard. Aan NFC kant begon toen de vallende ziekte show van de rechtsbuiten van NFC, hun nummer 7. Bij elk duel leek het wel of bij verlies plotseling van alles gebeurde bij deze speler, maar uiteindelijk was hij zelf het slachtoffer en speelde zich uit de wedstrijd door de gele  kaart te krijgen waar hij vanaf  het begin van de tweede helft al naar solliciteerde. Dat kwam ook omdat Ian Ruigrok hem dus helemaal uitschakelde. In minuut 66 begon aan onze kant ook de Tim Hollander show, maar dan in positieve zin. Zijn optreden als spits was al sterk, maar toen kopte hij een bal uit een vrije trap op de lat. Daarna kwam Iggy Stolwijk  in het veld voor Justin Schouten en kwam Zwanenburg steeds scherper in zijn spel. NFC raakte een beetje de kluts kwijt en er ontstond wat paniek. Steeds vaker moest men aan de noodrem trekken omdat de druk groter werd. Zwanenburg had alles goed voor elkaar en naast de invallers bleven ook Robin Poelsma en  Roy von Mauw koel en werd alles samen met de andere mensen in de verdediging goed opgelost. In de 79e minuut was er weer een vrije trap voor Zwanenburg. Joshua von Mauw werd gestuit door middel van een overtreding en Mark Mul nam nu plaats achter de bal en wist met een goede trap het hoofd van Tim Hollander te bereiken,  die met een slimme hoofdbeweging de bal in de hoek wist te plaatsen buiten het bereik van de NFC keeper. Dus tekende hij daarmee de 1-1 aan en  dat was duidelijk een opluchting voor de Zwanenburgers. De laatste 10 minuten werden nog behoorlijk spannend  en eigenlijk was de extra tijd, voor alles wat voor Zwanenburg was, veel te lang.  Maar  uiteindelijk bleef het 1-1 en daar is Zwanenburg dus het meest me gebaat. Het punt brengt ons op 2 punten van HBC.  Volgende week komt DSK naar de Populierenlaan om de andere inhaalwedstrijd te spelen  en dan is alles wel zo’n beetje gelijk. Bij winst staan we dan op plek 1. Dan is het  wachten nog op de uitspraken in de situatie rond de gestaakte wedstrijd tussen NFC en DIO. Vandaag waren de spelers van NFC al afwezig die zich vorig week hadden laten meegaan in de escalatie. Voor de stand heeft dat verder geen invloed, omdat NFC in puntenaantal nu al op ons achterloopt. De andere wedstrijd van vandaag was die tussen MMO en DIO en dit eindigde in een 1-0 voor MMO.

Komende week staan dus de ontmoetingen tussen MMO en Onze Gezellen en Zwanenburg en DSK op het programma en voor ons ga ik voor een overwinning en de wedstrijd tussen MMO en OG wordt een 3. Komende wedstrijd is onze Pupil van de week nogmaals Dimitri Elbertse. Vorig wedstrijd was hij door ziekte niet echt in staat om mee te doen en ging hij kort na het begin van de wedstrijd ziek naar huis.

Vandaag was de man of match opnieuw Davy Buijs. Hij heeft weer verschrikkelijk veel werk verzet. Maar hij wordt op de voet gevolgd door Ian Ruigrok die met een geweldige invalbeurt het spelbeeld keerde en zorgde voor een tomeloze inzet van de Zwanenburgers. Plaats 3 is voor Nigel Ciebrant en Tim Hollander. Er zouden nog meer spelers in aanmerking kunnen komen voor punten , maar die zijn er vandaag niet. Wel zijn we enorm trots en tevreden en blijven we dus gewoon lekker aan de weg timmeren.