Nieuws vv Zwanenburg 1

Zwanenburg krijgt met een gelijkspel te weinig na een spannende wedstrijd

René Jonker (21) – Roy von Mauw (2), Nigel Ciebrant(3) , Robin Poelsma(4), Kevin Verhoeve (5)(55e min Said Sakhsoukh (13), Mark Mul(8), Patrick Selvi (10)(46e min Justin Schouten (14), Davy Buijs (6) (75e min Eugene van den Bor (16) – Joshua von Mauw (7), Rick van Veen (9), Tim Hollander (11)

Reserves: Jack Buijs (1), Mitch Snijders (12), Said Sakhsoukh (13), Justin Schouten (14), Iggy Stolwijk (15), Eugene van den Bor (16)

Met het begin van de zomertijd moest het vandaag ook gaan gebeuren voor Zwanenburg. Een wedstrijd waarin het er echt omgaat moet met een goed resultaat worden afgesloten. In de voorbeschouwing sprak ik al van een benodigde winst. Zo ver kwam het helaas niet, maar het behaalde resultaat geeft toch tevredenheid. De spelers denken er waarschijnlijk iets anders over en hadden een overwinning willen behalen, maar na een heerlijke en spannende pot voetbal is dit echt een goed resultaat, waar we op verder kunnen bouwen in de nog resterende topwedstrijden.

Onder een heerlijk zonnetje en met een aangenaam temperatuurtje mocht onze pupil van de week Tigran Saghatelyan, om even na twee uur de wedstrijd van start laten gaan. Scheidsrechter dhr. P. Beijens was zeer zeker de juiste man voor deze wedstrijd en leidde de wedstrijd rustig en bekwaam en hield ook duidelijk het overwicht.

Zoals in een topwedstrijd wel meer te zien is, is het begin soms wat onrustig. NFC ging daar vrij snel het beste mee om en Zwanenburg startte toch wat te ingetogen en liet zich afbluffen. Dit resulteerde na 8 minuten in een voorsprong voor NFC. Men komt door het midden diep door en bij Zwanenburg kan men niet tijdig ingrijpen. Onze keeper probeert nog voor de bal te komen, maar de speler van NFC weet de bal net wat eerder om hem door te werken. 0-1. Later hoor ik nog dat er een buitenspelluchtje aan deze goal zat, maar dat heb ik zelf niet kunnen waarnemen. Dan moet Zwanenburg het hoofd opheffen en er vol voor gaan. Gelukkig is dat ook te zien. We komen meer op de helft van NFC en er zijn kansjes voor Rick van Veen en Tim Hollander en een hele grote voor Mark Mul. Aan de andere kant geeft de spits van NFC onze verdediging veel werk, maar met hard werken wordt hem geen kans geboden. Ook in het tweede kwartier van de 1e helft blijft Zwanenburg druk naar voren zetten en komen er opnieuw kansen, waarbij met name Joshua von Mauw betrokken is, maar ook weer de andere spitsen. In de 31e min weet Mark Mul met een goede bal Kevin Verhoeve te bereiken. Die gaat over links door en weet vanaf de achterlijn toch de keeper te verrassen. Dat is de broodnodige gelijkmaker en we hopen nu allemaal dat er voldoende geloof is om door te zetten. In eerste instantie lijkt dat ook zo, maar NFC blijft niet voor niets een tegenstander die ook bovenin mee doet. Men komt er soms snel en gevaarlijk uit en 5 minuten na de gelijkmaker kan men opnieuw een voorsprong vieren. In de verdediging kan men de bal op de een of andere manier niet wegkrijgen en dan is het voor de tegenpartij een koud kunstje om de bal buiten bereik van onze sluitpost in het doel te werken. Opnieuw een achterstand en dus moeten we weer opnieuw beginnen. De tegenpartij wil tot de rust de voorsprong behouden en zakt wat in, waardoor er toch nog wat kleine mogelijkheden komen, maar helaas ontbreekt het geluk om direct te kunnen scoren. Zo gaan we de rust in en al is het resultaat niet in ons voordeel, de wedstrijd is echt spannend.

Deel twee gaat daarin gewoon verder. Zwanenburg komt met een wissel. Patrick Selvi die is gestart voor de grieperige Justin Schouten, staat nu toch zijn plaats af aan deze grieppatiënt. Zwanenburg begint fel, maar NFC blijft leep en kien. Toch speelt veel van het spel zich af op de helft van NFC en is er heel veel inzet. Vooral Mark Mul levert heel veel strijd en ook Davy Buijs laat zich weer gelden. Justin Schouten is iets gedoseerder, maar misschien is dat juist voldoende voor de aansluiting die hij heeft bij een actie van Tim Hollander, Rick van Veen kan niet bij de voorzet en de inlopende Justin Schouten weet de 2-2 aan te tekenen. Daarmee zijn de doelpunten op, maar de spanning wordt er niet minder om. Aan beide kanten zijn er nog kansen, waarbij diverse keren de goed ingevallen Said Sakhsoukh een hoofdrol speelt. Hij is na 10 minuten in de tweede helft in de plaats gekomen voor Kevin Verhoeve. Ook Eugene van den Bor komt nog in het veld en vervangt na 70 minuten de moegestreden Davy Buijs. De hoofdrol is er in de laatste periode echter voor onze keeper René Jonker, die met enkele goede en soms katachtige reddingen het gelijkspel over de streep trekt. Al is het in de laatste minuten bijna nog raak voor onze eigen Rick van Veen. De wedstrijd blijft dus steken op 2-2. De spelers hadden duidelijk meer gewild, maar we moeten ook kijken naar de wedstrijd. De inzet en het spel waren over het algemeen goed en je weet nu dat je hierbij hoort, dus hoofd omhoog en doorgaan. De mensen aan de kant hebben genoten en ook ondergetekende heeft het lang niet zo spannend ervaren.

Op naar het eieren zoeken en een mooi Pasen en dan gaan we naar DIO op 8 april.

De man of match is deze week Mark Mul. Op plek 2 komt een viertal spelers, te weten René Jonker, Nigel Ciebrant, Davy Buijs en Tim Hollander. Plek 3 is voor de rest van de ploeg, want er is echt heel hard gewerkt, goed gevoetbald op de kleine slippertjes na en het was ook nog eens keispannend en aantrekkelijk. Mark Mul op 1 lijkt me helder, want hij heeft enorm veel energie in de wedstrijd gestopt en toonde dat verlies vandaag geen optie was en trok de hele ploeg mee. De nummers 2 hebben ook niet echt toelichting nodig, daar zij op hun positie de boel in bedwang hielden of constant de dreiging gaven. Daar hebben de andere niet genoemde spelers ook aan bijgedragen en zoals de titel boven het stuk al zegt: Jullie hadden meer moeten krijgen al vond NFC dat andersom.