fbpx
Nieuws

Zwanenburg heeft toch nog een kampioen!

Het was vandaag een drukte van belang op en rond de velden bij onze club. Op de laatste competitiedag speelden alle zondag elftallen thuis. Om 11.00 uur het 2e op veld 1 en tegelijkertijd het 4e op veld 2. Het tweede sloot, na de 0 – 4 van vandaag, af met slechts 1 punt maar speelt in juni toch nog na – competitie in een poule systeem. Dat komt omdat VSV 2 vijf wedstrijden voor het einde van deze competitie zichzelf terug trok en daarmee direct degradeerde. Het deerde hen niet omdat zij, net als Zwanenburg, ook overstappen naar de zaterdag. Hoe bedoel je competitievervalsing.

Het vierde deed aanvankelijk nog mee voor een kampioenschap maar miste de slag al eerder dit seizoen tegen de club uit Vijfhuizen. Die kreeg het voor elkaar om hun thuiswedstrijd tegen het op dat moment ongenaakbare Zwanenburg 4 tot drie maal toe uit te stellen. Toen het uiteindelijk op een doordeweekse avond wel lukte waren zij op volle oorlogssterkte en  zorgden door met 3 – 1 te winnen, voor een breekpunt. Hoewel het 4e koploper en kampioen Parkstad nog wel hun enige verliespartij wist te bezorgen was de pijp leeg en verloor het vandaag tegen middenmoter Overbos met 2 – 5.

Om 14.00 uur waren er vervolgens nog twee wedstrijden naast elkaar op kunstgras en speelde het 3e om 14.30 uur nog op ons grasveld 4. Aldaar werd er ook verloren en eindigde het 3e net onder de middenmoot.

Blijven de resultaten van het 1e en het 5e nog over. Die van het 1e laat ik graag over aan collega Evert. Rest voor mij nog het 5e dat ik, net als de andere zondag teams, het hele seizoen heb gevolgd. Grotendeels via de resultaten op Voetbal.nl maar ook door twee maal bij een thuiswedstrijd te kijken. De grote concurrent van het vijfde, dat in de res. 7e klasse uitkomt, was DIO 2. Datzelfde DIO 2 was elf jaar geleden ook de concurrent van een Zwanenburg team. Dat was toen nog het 2e met Loet Piels als trainer/coach, in de res. 3e klasse. Het tweede liet DIO 2 toen ruim achter zich, werd kampioen en promoveerde naar de res. 2e klasse. Zou het vijfde die geschiedenis kunnen herhalen? De tegenstander van vandaag beloofde niet veel goeds, DSOV 5. De “angstgegner” van menig Zwanenburg team. Afgelopen week zag het er naar uit dat er nog een lastige klus wachtte voor Wouter Bouwman en zijn mannen. Vandaag thuis en dan woensdag ook nog uit tegen dezelfde tegenstander. Maar er kwam vlak voor dit weekend enige verlossing. DIO 2 had zich in de wedstrijd tegen BSM 2 schuldig gemaakt aan een massale vechtpartij en werd door het eigen bestuur terstond uit de competitie gehaald. Toch leek het of de zenuwen vandaag menig speler nog parten speelde. Het was geen grootse partij en velen kwamen niet aan hun normale niveau. Er werd een moeizame “draw” ofwel “ein unentschieden” dus gelijkspel uit gesleept. De eindstand was 1 – 1 maar had eigenlijk 2 – 1 moeten zijn. Dat lukte niet omdat Ingmar nog een 100% kans, ofwel penalty wist te missen. Desalniettemin kon na afloop de champagne worden ontkurkt. Zwanenburg had na het eind van dit seizoen toch nog een kampioen. De ZONDAG 5. Het feestgedruis van de spelers ging daarna buiten de kantine en ook daarbinnen, met o.a. Toon Labes als zanger, nog lange tijd door.   

Over de schrijver

Arie Keuning

Reageer

Klik hier om te reageren

Aanmelden lid

Sponsor

Aanmelden nieuwsbrief

Aankomende evenementen

Aankomende evenementen

Archieven