fbpx
Nieuws

De vooruitblik 26 – Nog 3 wedstrijden

Vooruitblik

De vorige vooruitblik is nog van april en in de tussenliggende tijd zijn er twee speelrondes geweest. Eerst natuurlijk de wedstrijden van zondag 21 april en vervolgens een verspreid programma met wedstrijden op donderdag 25 april en zondag 28 april. Een deel van de wedstrijden was al op de donderdagavond gepland in verband met de festiviteiten rond Koningsdag en dus op zondag de “Day After”.  Zondag 21 april mocht Egmond zich tot kampioen kronen na een klinkende overwinning op het reeds gedegradeerde Alcmaria Victrix. Limmen liet het helemaal afweten en verloor bij Bergen. Er zijn nu nog een paar teams die in aanmerking komen voor de nacompetitie voor promotie. Dat zijn naast de winnaar van de tweede periode Bergen dus ook Limmen en Sporting Krommenie  Onderin de ranglijst blijft het ook spannend, want naast de twee rechtstreekse degradanten zijn er 3 teams die nacompetitie spelen in de degradatiepoule met ploegen uit de 4e klasse die voor promotie willen gaan. Bij de laatste groep horen wij ook en daarnaast zijn RCZ, RKEDO en mogelijk Alliance’22 kandidaat om te proberen degradatie te voorkomen. Zelf dachten we door het gelijke spel in de thuiswedstrijd tegen Bergen eindelijk weg te zijn van een rechtstreekse degradatieplek. Dat was iets te optimistisch gedacht, want RCZ wist bij Alliance’22 in de laatste fase toch nog de overwinning te stelen. Er blijft dus niets over dan te blijven hopen op betere tijden.

Alle uitslagen van zondag 21 april:

Sp. Krommenie – Zwanenburg 3-0

SSA SJO VV Egmond – Alcmaria Victrix 4-0

De Meteoor – Hercules Zaandam 2-5

VSV – RKEDO 3-2

RCZ – WSV’30 0-1

Koedijk – Alliance’22 0-2

Bergen – Limmen 2-0

Alle uitslagen van 25 april en 28 april:

Hercules Zaandam – SSA SJO VV Egmond 0-4

Alcmaria Victrix – Sp. Krommenie 1-4

Zwanenburg – Bergen 2-2

Limmen – Koedijk 4-2

Alliance’22 – RCZ 1-2

WSV’30 VSV 2-1

RKEDO – De Meteoor 1-2

Op zondag 12 mei beginnen we aan de laatste wedstrijden van het seizoen en dat is dan direct een wedstrijd voor de moeders op deze moederdag. Zoals gezegd is het bovenin alleen spannend voor de nacompetitie. De wedstrijden voor de degradanten kunnen wel weer verrassingen opleveren. Want we verwachten wel een overwinning van ons eigen “vlaggenschip”, maar wat doen RKEDO en RCZ. Zorgen ze weer voor een surprise. Natuurlijk hopen we dat Egmond en Limmen gewoon hun sportieve plicht doen en winnen van onze concurrenten. Dat is weer afwachten en als we dan zelf winnen en boven RCZ komen en 1 punt verwijderd zijn van RKEDO, is het nog niet klaar. Dan moet in ieder geval de laatste wedstrijd thuis tegen RKEDO worden gewonnen en zou het mooi zijn als er tegen Hercules in Zaandam een punt wordt gehaald. Het blijft dus nog steeds spannend.  

Het complete programma voor 12 mei is:

Zwanenburg – Alcmaria Victrix 1

Sporting Krommenie – Hercules Zaandam 1

SSA SJO VV Egmond – RKEDO 1

De Meteoor WSV’30 2

VSV – Alliance’22 1

RCZ – Limmen 2

Bergen – Koedijk 1

Zwanenburg speelt zondag weer een thuiswedstrijd op Sportpark Populierenlaan. De wedstrijd begint om 14.00 uur en de scheidsrechter is niet bekend, maar er zal zeker een musicus zijn die de fluit hanteert. Het team van de week is de JO 10-4.

Uiteraard is iedereen weer welkom bij deze wedstrijd, tot ziens.

Over de schrijver

Evert Jonker

Reageer

Klik hier om te reageren

Aanmelden lid

Sponsor

Aanmelden nieuwsbrief

Aankomende evenementen

Aankomende evenementen

Archieven