fbpx
Nieuws

Zaterdag 1 en de smaak van een druif

Voor de zoveelste keer dit seizoen kwam de regen gestaag naar beneden. De temperatuur viel wel mee maar toch bleven veel toeschouwers thuis. De weinigen die de wind en regen wel trotseerden werden getrakteerd op een leuk potje voetbal tussen de nummer drie (Zwanenburg) en de nummer twee (Urban Talent). De nieuwe club uit Amsterdam West heeft nog geen eigen accommodatie en bestaat alleen uit het 1e elftal. Een deel van de spelers komt bij Parkstad vandaan en zij hebben nog geen punt verspeeld. Dat was er meteen na het eerste fluitsignaal niet aan af te zien. Zwanenburg at meteen het kaas van hun brood en een snel verkregen vrije trap leverde al na 5 minuten een 1 – 0 voorsprong voor Zwanenburg op. De vrije trap, genomen door Dennis Loogman,  kwam bij Barry Bender terecht die vervolgens de bal in de verste hoek deponeerde.  Meteen daarna kwam het talent van Urban boven drijven en 1 minuut later was het alweer 1 – 1. Het spel van Urban zag er verzorgd uit en men vond elkaar makkelijk. Dat lukte Zwanenburg niet doordat goede bedoelingen, vooral van achter uit, niet op de juiste plek terecht kwamen. De op dat moment betere ploeg kwam, na slecht verdedigingswerk van Zwanenburg kant, in de 24e minuut uit een corner op een 1 – 2 voorsprong. Er ging een handsbal van één der Talenten aan vooraf maar de bij tijd en wijle weifelende leidsman liet het doorgaan.  Nou ja, 1 – 2 achter bij de rust viel dan eigenlijk nog wel mee. Maar helaas. In de 27e minuut liep de verdediging van Zwanenburg nogmaals te schutteren en Urban Talent lachte in zijn vuistje: 1 – 3 gaf het scorebord na 45 minuten en een beetje aan. Gelopen koers?

Rien Kruyt had voor mij de eerste helft waargenomen en tegen half vier in de middag trad de duisternis al in en werd het kunstlicht ontstoken. Leek het laatste deel van de eerste helft op een schimmenspel, nu waren de acteurs die na de thee het veld betraden goed herkenbaar. En net als bij het begin toog Zwanenburg meteen ten aanval en zag Bas in de 46e minuut gelijk al scoren ook. Maar helaas, buitenspel.  Maar Zwanenburg gaf niet op en nam het heft in handen. Tien minuten lang zag keeper Kevin alles van een afstand aan. Toen er uiteindelijk een keer een Talent in de buurt kwam was er van echt gevaar niets te bespeuren. Er ontrolde zich weer een Zwanenburg aanval en die kwam uiteindelijk op rechts terecht. Vanaf de hoek 16 werd de bal voorgezet en via een scheenbeen van een Urban speler ging de bal in de 64e minuut met een fraaie boog over de keeper heen: 2 – 3. Er was weer hoop en Zwanenburg was i.t.t. de eerste helft nu de betere ploeg. En dat werd beloond. Nu een aanval over links, een voorzet die door velen gemist werd maar niet door Demy die net voorbij de tweede paal stond. Hij haalde vervolgens met zijn favoriete linker snoeihard uit waarna de bal in de 77e minuut in het dak van het doel verdween: 3 – 3. Het zou het eerste puntverlies voor Urban betekenen en de paniek aan de kant nam toe. Hun nog spaarzame aanvallen leverden niets op en meteen na één daarvan counterde Zwanenburg kansrijk. Net buiten de 16 werd Demy op rechts aangespeeld. De voorsprong leek een feit maar in plaats van de volledig vrijstaande Bas een intikkertje te bezorgen ging hij in de 86e minuut voor eigen gewin en faalde daarin.  Iedereen was nog met die enorme kans bezig toen Urban nog een keer naar voren toog, een speler de achterlijn zag halen en terug leggen waarna een Talent eenvoudig binnen kon schieten: 3 – 4.  Toen ik even na afloop trainer Bert Loogman tegen kwam leek het of hij er net één op had, die druif was blijkbaar erg zuur.