fbpx
Nieuws

Alliance’22 – Zwanenburg  – Het loopt nog niet.

Na de tegenvallende seizoensopening, was er hoop op een beter vervolg tegen Alliance’22. Natuurlijk is het voor Zwanenburg niet de fijnste tegenstander en winst bij deze ploeg aan de Zeedistelweg is lang geleden. Maar je weet het natuurlijk nooit. Zwanenburg begon met de teruggekeerde Jurrian te Hoonte op linksback en op rechts Melle de Graaf als rechtsback en Silvian Kesbeke als rechterspits. De opstelling die na de trainingen een beeld gaf van de mannen met inzet en vorm. Verder was er weinig gewisseld en dus zou de ploeg van meet af aan gas geven. Helaas kwam daar weinig van uit. Weer was de start van Zwanenburg niet sterk of niet scherp. Ballen komen niet aan en er gebeuren vreemde dingen. Alliance’22 moet zich misschien in een speeltuin wanen. Of de ploeg zo goed is of Zwanenburg zo onzorgvuldig zal ik in het midden laten, maar in de 10e minuut ontsnappen we al door een schot op de paal uit een vrije trap van Alliance’22 en nog geen 2 minuten later is het wel raak en weer 3 minuten later is het zelfs 2-0. In beide gevallen is onze keeper niet gelukkig en valt de bal voor de tegenstander wel goed…

Alliance’22 vindt de medespelers makkelijk en Zwanenburg heeft geen geluk en is niet fel genoeg en er komt een bepaalde gelatenheid over de ploeg. Eigenlijk lukt er niets en is het zelfvertrouwen ver te zoeken en missen we ook nog eens overtuiging. Het is meer aan de onzorgvuldigheid van Alliance’22 te wijten dat de achterstand niet groter wordt. Zwanenburg komt tot kleine kansjes, maar die kunnen meer worden genoemd als speldenprikjes. Ook valt Rody Bottelier na een goed half uur uit en is zijn vervanger Louis Elbertse. Nog voor rust maakt Alliance’22 het werk af en scoort het de mooiste goal uit een streep vanaf links buiten het strafschopgebied in de rechter bovenhoek. Met een 3-0 stand gaat Zwanenburg de kleedkamer in en is het de vraag hoe nu verder.

Na de rust is er ingegrepen en zijn er drie wissels en de inbreng van Robin Poelsma, Kevin Verhoeve en Mathijs Kamminga brengt een kentering teweeg. Zwanenburg vecht meer en er wordt meer gevoetbald. Maar de stand wijzigt niet en tot grote kansen komt Zwanenburg ook niet. Vanaf de kant lijkt het wel of de wedstrijd na de rust voortkabbelt. Alliance’22 hoeft niet meer aan te zetten en Zwanenburg is redelijk onmachtig en heeft ook nog eens niet het geluk en een afweer bij de tegenstander die alles rustig kan oplossen.

Kortom komt het er dan weer op neer dat we opnieuw een nederlaag moeten incasseren en na 2 wedstrijden nog op 0 punten staan. Gelukkig doen er nog twee ploeg mee in deze treurnis, want ook RCZ en Alcmaria Victrix hebben na 2 wedstrijden nog 0 punten. Komende zondag een thuiswedstrijd tegen Limmen. Deze tegenstander heeft pas 1 punt en dus is er misschien wat mogelijk.

Man of the Match:

Na de eerste helft was het echt zoeken naar spelers die boven “het maaiveld uitkwamen”. Gelukkig kwam er in de 2e helft een kleine kentering en bleef de schade beperkt tot 3 tegendoelpunten. Het inbrengen van de wissels en het tonen van een betere inzet bracht enige verlichting. Maar supporters van Alliance’22 vroegen zich af wat er met Zwanenburg was gebeurd en of er veel mutaties waren. De waarheid ligt wat in het midden, maar gelukkig volgen er nog een heleboel wedstrijden om te zorgen voor een andere koers.