Zwanenburg-Swift   “Verrassend en hartverwarmend”

De JO11-1 als team van de week

Bijna zou dit verslag met één zin al voldoende informatie en bewondering opleveren.

Schitterend, verrassend en hartverwarmend. Maar daar zou het team en de begeleiding tekort mee worden gedaan. Daarom toch maar een uitgebreid verhaal over deze laatste thuiswedstrijd voor de winterstop.

De bezoekers waren natuurlijk vooraf al gevreesd, daar deze ploeg ook bovenin meedoet en altijd goed voetbal laat zien. Vorig seizoen verloren we thuis van de tegenstander, maar ging  in Amsterdam de winst naar onze rood/blauwe brigade.

Na de aftrap door twee spelers van het team van de week, de JO 11-1, ging de wedstrijd direct van beide kanten energiek van start. Swift wilde vooruit voetballen en de goede reeks van de laatste weken duidelijk een vervolg geven. Zwanenburg kon daar in het begin weinig tegenin brengen. Er was een vrije trap voor onze mannen en Jurrian te Hoonte kwam heel goed door, maar werd omver gelopen. De scheidsrechter zag hier een schwalbe in van onze linksback, maar aan het de kant was dat niet gezien.

Daarna was het in de volgende periode steeds meer Swift wat het initiatief nam en dat bracht na 12 minuten ook de voorsprong voor de bezoekers op het bord. Een ziedend schot teisterde de lat en de rebound was een makkelijke prooi voor de spits van Swift.

Daarna leek Swift direct te willen doorpakken naar de 2-0. Zwanenburg herpakte zich en alle inzetten op het doel van Zwanenburg waren eenvoudig of grandioos een prooi voor onze verdediging. Zwanenburg kwam dan ook meer en meer in de wedstrijd. Opnieuw toonde de ploeg een enorme inspiratie, werklust en opofferingsgezindheid. Alle spelers van Zwanenburg knokten niet voor 100 % ,maar zeker voor 150% voor een goed resultaat. Dat bracht Zwanenburg aan het eind van de eerste helft meer en meer in de buurt van het vijandelijke doel en de levensgevaarlijke Nigel Zwarts (Wat een genot, zijn inzet, werklust en bevlogenheid) was keer op keer een ware plaag voor de tegenpartij. Maar ook de andere aanvallers lieten het beste van zichzelf zien. Dat resulteerde in de 36e  min tot de 1-1.

Nigel Zwarts kon na een afgeslagen aanval opnieuw de bal in het doelgebied van Swift brengen en daar stond Kevin Verhoeve op de goede plek om af te ronden.

Dat bracht bij Swift enige irritatie en na veel nare reacties naar de scheidsrechter en de tegenpartij, leverde het onze doelpuntmaker, Kevin Verhoeve, een gele kaart op. Hij was het gezeur zat en zette te stevig in op de nummer 11 van Swift. Kort daarna kwam Zwanenburg bijna nog op 2-1. Maar helaas, de goal van Niels Oostwouder werd afgekeurd. Na een klein plaagstootje in de laatste minuut voor rust van de bezoekers, floot de scheidsrechter voor de thee.

Zwanenburg mocht niet klagen en het doel van Keeper René Jonker werd regelmatig onder vuur genomen. Hoelang kan Zwanenburg stand houden en weet de verdediging de rijen gesloten te houden.

Na de rust begint Zwanenburg zonder wijzingen weer aan het tweede deel van de wedstrijd.

Swift begint zoals het geëindigd is en men wil de wedstrijd snel beslissen.

De thuisploeg geeft zich echter niet zomaar gewonnen en onze keeper wordt lekker warm gehouden en groeit meer en meer in de wedstrijd en laat zien dat hij eigenlijk geen bal meer uit het net wil halen. Na een goed uur wisselt Zwanenburg en komen Zakaria el Johari en Rody Bottelier in de ploeg voor Kevin Verhoeve en Steijn Blankennagel. Kevin bekroont een heerlijk wedstrijd met een goal en veel gevaar en mag lekker gaan douchen. Ook Steijn heeft weer geleverd (van Gaaltje) en mag de douche op gaan zoeken. Beide mannen missen de winnende en gouden treffer van de getergde Zakaria el Johari. Opnieuw is het Nigel Zwarts die de assist levert en Zakaria el Johari haalt dan zijn revanche voor zijn reservebeurt en scoort zijn 5e goal van het seizoen. Ook de rentree van Rody Bottelier is superfijn. Na een lange herstelperiode en veel geduld in de revalidatie, mag hij vandaag minuten maken. Het lijkt een wedstrijd naar de geest van Rody. Gelijk scherp en fel. Maar na de goal van Zwanenburg moet Zwanenburg nog bijna een half uur de  “Swiftstorm” trotseren.

De druk is groot en Swift wil meer en meer aanvallen, maar de middenvelders Martijn en Mitch en de verdediging met Camiel, Roy en Jurrian weet onder leiding van aanvoerder Jordy  de organisatie te behouden en daarachter staat ons afweerrots. Zo loopt de wedstrijd naar het einde. Zwanenburg volgers hebben zware en heftige minuten, maar uiteindelijk fluit de scheidsrechter de wedstrijd af. Bijna hadden Zakaria of Jurrian kort voor tijd nog de 3-1 kunnen aantekenen. Maar helaas lukte dat niet en dus bleef het tot de allerlaatste minuut heel spannend.

Maar opnieuw 3 punten en een geweldige prestatie. Volgende week de afsluiting van deze seizoenhelft bij TABA en  daarna na de winterstop direct op bezoek bij SV Assendelft.

Wat een heerlijke periode en complimenten voor de technische staf en de begeleiding voor deze mooie prestaties en voor alle spelers een hele grote pluim. Top,Top,Top.

Man of the Match:

Het lijkt wel of er dit seizoen alleen maar records worden verbroken. Het oordeel van de trainer was al duidelijk. Vandaag iedereen 3 punten. Op zich logisch.

Maar de 6e kolonne in de kantine had ook nog de nodige aanvullingen en informatie die uiteindelijk een nieuw moment tot stand brachten. Er moeten 4 punten worden gegeven aan spelers. Die zijn nu gegeven en de prijswinnaars zijn: Rody Bottelier. Na een herstelperiode van 10 maanden mocht hij vandaag weer speelminuten maken en dat deed heel op de bekende wijze. De andere winnaars zijn onze sluitpost en de revelatie van het seizoen. René Jonker was vandaag nagenoeg onpasseerbaar en Nigel Zwarts was bepalend bij de beide doelpunten met in beide gevallen een assist. Daarnaast was hij onvermoeibaar en bleef aanvallend en verdedigend zijn taken uitvoeren…….Top dus voor alle drie.