Zwanenburg ontbeert geluk

De wedstrijd tegen nummer 2: De Kennemers, heeft helaas niet het vuurwerk opgeleverd, waar op gerekend was. Eigenlijk was het aan allebei de kanten niet super.

De Kennemers had waarschijnlijk nog steeds een volle ziekenboeg en Zwanenburg was met name in de 1e helft volledig het spoor bijster.

Of men in Beverwijk te maken heeft met veel blessures, hebben we niet vernomen. Het spel van de Beverwijkers was echter niet geweldig. Wat men wel goed beheerst in Beverwijk , is effectiviteit.

Vooraf riepen de spelers van De Kennemers naar elkaar, dat ze scherp moesten starten. Nou, dat was duidelijk. Binnen 30 seconden stonden de eerste aanvallers al oog in oog met onze keeper. Gelukkig is hij ook vanaf de allereerste seconde scherp en dus kan hij het gevaar adequaat verijdelen. Daarna komt Zwanenburg los en weet men zelfs enkele corners te versieren. Maar dat levert niet echt grote mogelijkheden op en dus is het een beetje schijn.

Op het moment dat je denkt dat het een wedstrijd gaat worden, waarin beide ploegen het gevecht op het middenveld gaan spelen en er weinig doelgerichtheid is, komt de thuisploeg messcherp uit de hoek. Een bal wordt halverwege de Zwanenburghelft diagonaal naar de rechterkant gespeeld. Daar staat plotseling een Kennemer helemaal ongedekt en die rukt op en weet daarna diagonaal voorbij onze verbouwereerde sluitpost, de bal in het net te schieten. 12 minuten op de klok en een 1-0 achterstand.

Op zich is dat niet ernstig, maar eigenlijk zie je aan Zwanenburg kant dan niets gebeuren.

Er is geen vorm van gedrevenheid……..meer gelatenheid.

Als even later onze linkerspits, Kevin Verhoeve, uit moet vallen, is het geluk blijkbaar helemaal weg. Invaller Nick de Graaf begint wel gemotiveerd, maar krijgt de wedstrijd ook niet op gang. Ook het harde werken van Niels Oostwouder en Martijn Degeling valt op en ook het goede keeperswerk van René Jonker voorkomt een grotere achterstand. Het zijn echter veelal dode spelmomenten, waar het gevaar uit voort komt van de thuisploeg.

Toch valt er een tweede treffer kort na het half uur. Nu is geklungel in het centrale gedeelte van onze defensie, de oorzaak. Opnieuw is de tegenstander dodelijk trefzeker. Ook hier heeft onze sluitpost geen antwoord op en zo staan we al bijna “schaak”.

Tot de rust blijft het speelbeeld identiek en is het opnieuw onze keeper die de 3-0 voorkomt, maar daarmee is de wedstrijd nog niet in het slot en zijn er misschien nog mogelijkheden.

Na de rust komt een heel ander Zwanenburg uit de kleedkamer. Er is duidelijk met elkaar gesproken en ook heeft het technische duo een kleine ingreep gedaan. Robin Poelsma heeft zijn plaats afgestaan aan Justin Schouten. En ook nu speelt middenvelder Schouten, zeer verdienstelijk in deze rol.

De wedstrijd kantelt en het is nu Zwanenburg wat het spel gaat bepalen. Het is allemaal feller en frisser en het enige wat ontbreekt is een dosis geluk. Er komen kleine en grote kansen voor onze mannen, maar het wil nog niet en de defensie en doelman van de thuisploeg weten met kunst en vliegwerk een tegentreffer te voorkomen.

Het duurt dus te lang, voordat we de 1-2 op het bord kunnen zetten. Uiteindelijk is het een intikker van Joshua von Mauw na  een heerlijke actie van Nick de Graaf.  In de 2e helft schudt hij alle schroom van zich af en zien we eindelijk weer de heerlijke spirit van onze Nick.

Kort na de aansluitingstreffer, valt ook de gelijkmaker. En dit keer is het Niels Oostwouder die met een kopbal de keeper verrast.

Eigenlijk is De Kennemers in de daaropvolgende 10 minuten rijp voor de nekslag of knock out, maar die vergeet Zwanenburg uit te delen en dan valt de treffer aan de andere kant.

En ….helaas komt het weer door verkeerde inschattingen op het middenveld en niet ingrijpen in de achterste lijn. En dus moet Zwanenburg geheel tegen de verhoudingen in het 3e doelpunt incasseren. Dan gooit de thuisploeg de wedstrijd in het slot en is het over en uit. Geluk hebben we niet als Jordy Vierbergen een vrije trap op 20 meter net aan de verkeerde kant van de paal laat vallen en in de 88e minuut ook onze spits uitgeschakeld wordt door een iets te stevig luchtduel.

Na 6 wedstrijden met een ongeslagen status in de competitie, moeten we zonder punten terug naar huis. Dat is wel weer even wennen.

De Nababbel

Een wedstrijd met twee gezichten. Voor de rust een gelaten voetballend Zwanenburg, wat eigenlijk niet echt in de problemen lijkt te komen, maar wel twee tegentreffers moet  incasseren.

Na  de rust een herboren ploeg, waarin het allemaal beter staat en loopt en er een aansluiting wordt gerealiseerd en uiteindelijk toch gecapituleerd moet worden.

Eigenlijk is dit resultaat net zo onverdiend als de nederlaag tegen De Kennemers in de thuiswedstrijd. Toen werd het ook 3-2 en denk je steeds dat er meer in zit. Maar De Kennemers is duidelijk een stapje verder in het “spel om de knikkers”

Volgende week opnieuw een lastige uitwedstrijd bij VVH/Velserbroek. Ook  hier werd in de heenwedstrijd op eigen veld van verloren met 1-2. Dus ook nipt en laten we hopen dat we nu iets meer opletten. Vorig jaar was de ploeg uit Velserbroek ons op hun eigen terrein  veruit de baas.