fbpx
Nieuws

Zondag 2 wisselvallig

Zwanenburg 2 met de bus

Na de benauwde zege van vorige week in Den Helder tegen de nummer laatst, was het vandaag vlakbij ons te doen. In de bollenstreek ging het tweede op bezoek bij Hillegom 2. Onderweg zag ik dat groene kopjes zich nu al ontwaarden (tweede helft februari) boven de stro stroken op de velden waar straks 100 duizenden buitenlanders zich aan vergapen. Het was 2013 dat ik voor het laatst met het 2e die kant op toog. Het tweede was al kampioen en wist toen ook, zonder druk, tegen Hillegom 2 te winnen. Dat was nog in de 3e klasse. Na ons maakte dus ook Hillegom (dankzij de “fusie” met Concordia) flinke stappen naar boven en komen we elkaar vandaag dan weer tegen. Hillegom was tot nu toe net zo wisselvallig als wij en stond 1 punt onder ons. Net als twee weken geleden tegen VVW kon Zwanenburg verder afstand nemen van de onderste 5. Tegen VVW lukte dat niet.

Vandaag een nieuwe kans met de volgende spelers:
Jimmy Bovenlander (doel), Wesley Koopmans (A), Milan Hengeveld, Rody Bottelier, Carl de Brouwer, Martijn Degeling, Thimo Hengeveld, Dani Hulst, Tim Reemer, Bas van Leijden, Dennis Loogman. Wissels waren: Stijn Blankenagel, Mitch Sneijders, Patrick Selvi, Ronald Hagman.

In de eerste helft speelde Zwanenburg niet onverdienstelijk. Grote ergernis van de ruim 20 meegereisde supporters was wel het eindeloos breien op het middenveld en het bijna arrogante opbouwen c.q. uitverdedigen van achteruit met alle risico’s van dien. Gewoon naar voren die bal!!!. Dat gebeurde één keer in de 36e minuut. Tim Reemer stond tussen 2 tegenstanders op de juiste plaats en zag de bal uit de kluts de goede richting op gaan waarna hij, met een onvervalste punter, als overwinnaar uit de strijd kwam: 0 – 1. Oud trainer Herman van Hoek sloot even aan bij de supporters van Zwanenburg 2. Hij wordt bij Hillegom op handen gedragen. Samen waren we het er over eens dat de verdediging van Hillegom zwak oogde en voorin geen vuist kon maken. Ik gaf hem een hand waarna de rust aanbrak.

Al in de eerste helft moest de naar zijn vorm zoekende Martijn Degeling het veld verlaten wegens een lichte kwetsuur. Patrick viel toen in. In de rust kwamen Mitch en Stijn voor Dani en Carl en na de hervatting leek het er even op van Zwanenburg kant. Zeker 5 minuten druk op de tegenstander, afvallende bal oppakken en twee kansen. Maar daar bleef het bij. Hillegom roste in de 52e minuut de bal naar voren en net als in de eerste helft bij Tim, kreeg de motoriek traag uitziende spits (nr. 14) de bal ineens uit de kluts mee en liet de gelijkmaker aantekenen. Het povere Hillegom begon er daardoor weer in te geloven en in de 56e minuut wist een der minste spelers er met een zondagsschot nog 2 – 1 van te maken ook. Zwanenburg kreeg daarna 4 vrije trappen op leuk uitziende plekken. De specialisten verdrongen zich (Dennis, Thimo, Mitch, Milan) maar niemand kwam tot scoren. Soms zelfs niet tot een inzet tussen de palen. Een uitval van Hillegom kwam weer bij hun nr. 14 terecht. Hij speelde de bal, na aanname, iets te ver voor zich uit en Milan nam een sliding. De spits dook met veel misbaar net buiten de 16 het strafschopgebied binnen en met nog een “axel” er bij kwam hij kermend op 10 meter van de doellijn tot stilstand. De scheids gaf een penalty maar “VAR” ofwel grensrechter Hans Hengeveld had hetzelfde gezien als ik. De tweede gele kaart, dus rood voor Milan was al een feit maar de penalty werd vrije trap op de rand 16. De inzet verdween in de ballenvanger. Met 10 man ging het richting 80e minuut. Of waren het maar 9 man? Toch ging Zwanenburg er nog voor en een vrije trap in de 86e minuut kwam bij toeval op de schoen van de mee opgekomen Wesley. Op 5 meter van de doellijn schoot hij echter over. Het was zijn verkeerde (linker) voet en bovendien is hij verdediger. Een bal tussen de twee palen en de lat is hem dus vreemd. Het was wat Zwanenburg betreft het laatste wapenfeit en de spelers gaven daarna Hillegom in de 88e en de 90e minuut nog alle gelegenheid om er nog 3 -1 en zelfs 4 -1 van te maken. Het was een kopie van de wedstrijd tegen VVW. Die stonden onder Zwanenburg maar wisten wel te winnen. Zwanenburg is derhalve weer en plek gezakt en is op dit moment een hogere klassering ook niet waardig. Er is potentie genoeg maar er zijn spelers geblesseerd, anderen zijn uit vorm en ook zijn er blijkbaar leukere dingen dan voetbal. Hoe dan ook geen reden tot arrogant ogend voetbal. Ros die bal gewoon naar voren en zie dan wat er van komt.

Volgende week is het tweede vrij en daarna wachten een paar geduchte tegenstanders. Het is te hopen dat de concurrentie punten blijft laten liggen want anders kan na – competitie nog wel eens ons deel worden.